Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izgarada, torik

İzgarada Torik

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzgarada Torik








Orhan baba usulü Torik ızgara:

Büyük bir toriği güzelce temizliyorsun,

Toriğin kafasını kesip, kılçık ortada kalmak üzere ortadan ikiye kesip floto çıkartıyorsun, kılçıklı tarafını da kesip kılçığı da alıyorsun,

Sonra çok keskin bir bıçakla yarım yuvarlak şeklinde serçe parmak kalınlığında üst derisinden başlayıp balığı ezmeden

parçalara ayırıyorsun, bunları güzelce tuzluyorsun üzerine bir bez örterek buz dolabına atıyorsun, burada bir saat kadar bekleyen balık iyice tuzu verildikten sonra, yanan ızgaranın üzerini biraz külleyip ateşi ağırlaştırıyorsun, balıkları hafif Halis zeytinyağla yağlıyorsun,((Halis zeytinyağı isteyenler beni arayabilir)) ızgarayıda biraz yağlayıp balıkları diziyorsun,

çift taraflı ızgaraysa balıkların ızgaranın arasında ezilmemesine dikkat ediyorsun, altlı üstlü ortalama 5 er dakika pişiriyorsun, balıkların orta kısımları beyazlaşınca hemen alıp sıcak servis yapıyorsun, buradaki en önemli nokta balığı fazla pişirmeyeceksin,

yerkende aklına ben geleceğim, adını koyalım

Orhan baba usulü Torik ızgara afiyetler olsun, sevgiler hoşçakalın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.