![]() |
İzgarada Torik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzgarada Torik![]() Orhan baba usulü Torik ızgara: Büyük bir toriği güzelce temizliyorsun, Toriğin kafasını kesip, kılçık ortada kalmak üzere ortadan ikiye kesip floto çıkartıyorsun, kılçıklı tarafını da kesip kılçığı da alıyorsun, Sonra çok keskin bir bıçakla yarım yuvarlak şeklinde serçe parmak kalınlığında üst derisinden başlayıp balığı ezmeden parçalara ayırıyorsun, bunları güzelce tuzluyorsun üzerine bir bez örterek buz dolabına atıyorsun, burada bir saat kadar bekleyen balık iyice tuzu verildikten sonra, yanan ızgaranın üzerini biraz külleyip ateşi ağırlaştırıyorsun, balıkları hafif Halis zeytinyağla yağlıyorsun,((Halis zeytinyağı isteyenler beni arayabilir ![]() çift taraflı ızgaraysa balıkların ızgaranın arasında ezilmemesine dikkat ediyorsun, altlı üstlü ortalama 5 er dakika pişiriyorsun, balıkların orta kısımları beyazlaşınca hemen alıp sıcak servis yapıyorsun, buradaki en önemli nokta balığı fazla pişirmeyeceksin, yerkende aklına ben geleceğim, adını koyalım ![]() ![]() ![]() ![]() Orhan baba usulü Torik ızgara ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|