![]() |
Olcay'ın Karides Güveç'ini Bu Akşam Denedim... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Olcay'ın Karides Güveç'ini Bu Akşam Denedim...Olcay'ın geçen gün verdiği Tarak ve Midye tariflerini okuyunca canım çekmiş , yarı şaka , yarı ciddi " Yahu Olcay bir de Karides Güveç tarifi ver bari " demiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öncelikle aşağıdaki açıklamayı yapmak isterim ![]() Aşağıda resimlerde göreceğiniz karidesin 1/2 kg ı 6 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gelelim güveçe ![]() ![]() Önce malzemeleri hazırladım ![]() ![]() ![]() Bu gördüğünüz kadar malzemeden normalde 3 kişilik çıkıyor ![]() ![]() ![]() Olcay'ın tarifine uygun şekilde malzemeyi sote edip karideslerin ilavesi ile bir süre pişiriyor ve güveçlere koymaya hazır hale getiriyoruz ![]() ![]() Daha sonra güveçlerin üzerine rende kaşar peyniri ve karabiberi de ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyor ve üzeri kızarınca çıkarıyoruz ![]() ![]() Daha sonra da soframızda tercihan soğuk beyaz şarap ya da ne hoşunuza gidiyorsa salata eşliğinde servis yapıyoruz ![]() ![]() Sonuç: Arkadaşlar ben meslek icabı Amerika'dan Maldiv'lere kadar dünyanın pek çok yerinde pek çok deniz mahsulünü o yörelerin usullerine göre tatma fırsatı buldum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhakkak denemenizi öneririm ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Yalçın ( Yalçın İçli ) sırada senin ahtopotlu tarifin var ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|