Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akşam, denedim, güveçini, karides, olcayın

Olcay'ın Karides Güveç'ini Bu Akşam Denedim...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Olcay'ın Karides Güveç'ini Bu Akşam Denedim...

Olcay'ın geçen gün verdiği Tarak ve Midye tariflerini okuyunca canım çekmiş , yarı şaka , yarı ciddi " Yahu Olcay bir de Karides Güveç tarifi ver bari " demiştim Sağ olsun kırmamış hemen süper bir tarif vermişti hatırlarsınız Evet Tarif ve resimler süperdi ama ya lezzeti? Denemeden bilmemiz mümkün değildi Ben de geçen gün yaptırdığım check up tahlillerinin sonucunu almadan bu tarifi bir deneyip ( Ali Desidero gibi ) forum halkına ilan edeyim dedim ( Gratsias Muchos )

Öncelikle aşağıdaki açıklamayı yapmak isterim
Aşağıda resimlerde göreceğiniz karidesin 1/2 kg ı 600 ytl, diğer kullanılan miktardaki domates, biber pişirme, vs nin toplamını da fazla fazla 400 ytl desek maliyet 3 kişi için 1000 ytl yi geçmiyor Bölün 3 e Adambaşı 300 ytl Bir kg balıktan daha ucuza geliyor bu hesapla Kollestrol sorunu olmayanlar sık sık yapabilir
Gelelim güveçe
Önce malzemeleri hazırladım

Bu gördüğünüz kadar malzemeden normalde 3 kişilik çıkıyor Ama ben sadece bununla doymak istiyorum derseniz 2 kişi için yeterli

Olcay'ın tarifine uygun şekilde malzemeyi sote edip karideslerin ilavesi ile bir süre pişiriyor ve güveçlere koymaya hazır hale getiriyoruz ( Detaylar için Olcayın tarifine bakınız)

Daha sonra güveçlerin üzerine rende kaşar peyniri ve karabiberi de ekleyip 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyor ve üzeri kızarınca çıkarıyoruz

Daha sonra da soframızda tercihan soğuk beyaz şarap ya da ne hoşunuza gidiyorsa salata eşliğinde servis yapıyoruz

Sonuç:
Arkadaşlar ben meslek icabı Amerika'dan Maldiv'lere kadar dünyanın pek çok yerinde pek çok deniz mahsulünü o yörelerin usullerine göre tatma fırsatı buldum Bir gurme değilim Ama bütün kalbimle itiraf ediyorum ki Olcay arkadaşımın vermiş olduğu bu tarifdeki lezzette bir Karides Güveç gerçekten yememiştim Burada bir kere daha bu unutulmaz lezzetle bizleri tanıştırdığı için kendisine teşekkür ediyor, gözlerinden öpüyorum Sağol Olcay
Muhakkak denemenizi öneririm Afiyet olsun Sağlıcakla kalınız

Not: Yalçın ( Yalçın İçli ) sırada senin ahtopotlu tarifin var

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com