![]() |
Kırlangıç Kavurma.. Şiddetle Tavsiyemdir. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırlangıç Kavurma.. Şiddetle Tavsiyemdir.evde balık pişirme mevzu bahis oldumu, temizlemesi ve pişirmesini bizatihi kendim yaparım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gerekli malzemeler: 300-500 gr lık kırlangıç 2 kafa soğan 3-4 çarliston 2 domates 1 tutam karabiber 2-3 defne yaprağı yarım çay bardağı zeytinyağı 1/4 demet dereotu gelelim tarife; öncelikle benim bu yemekte balığı terbiye etme fırsatım olmadı, lakin daha önceden fırında yaptığım kırlangıç ı, 2 saat kadar yarım bardak zeytinyağı, boğulacak kadar süt ve 1 yemek kaşığı kekik ile buzdolabımda bekleterek terbiyelemiştim ![]() ![]() ![]() balığın kafasını ve içini temizledikten sonra, kuyruk-üst ve alt yüzgeçlerin çevresini çizerek tulum çıkartılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() soğanlar yarım ay doğranıp biberlerle beraber zeytinyağında öldürülüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gelelim dereotuna, servis ederken üzerine konulabilir yada benim yaptığım gibi ocağın altını kapatmadan 1 dk kadar önce koyarsanız hem hoş bir görüntü hemde tat verir ![]() not: defne, fesleğen, sarmısak, karabiber, kimyon, maydonoz, dereotu gibi esanslı baharat ve bitkilerin hepsini bir arada kullanmak yemek üzerinde ağır bir tat bırakabilir ![]() ![]() ![]() genel hatlarıyla galiba karışık bir tarif oldu sanki ama tadı benim çok hoşuma gitti ![]() ![]() gelelim bu tarifi arayışımın çıkış noktasına, malesef eşim yemekten yiyemedi ![]() iki can taşımak gerçekten zor, birinin beğendiğini diğeri beğenmeyebiliyor galiba ![]() ![]() Resimler inşallah bir daha ki sefere ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|