![]() |
Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalamar Tava Ve Sosunun Yapılışı..KALAMAR TAVA Kalamarrın içi güzelce temizlenir ![]() ![]() Dış zarını çıkarmak için fazla ugraşmanıza gerek yoktur yan kanat altlarından zarı hafif delin daha sonra butun zar kanatlarla birlikte tulum olarak çıkar ![]() ![]() Halka halka dograyın ![]() ![]() Uzerine cep sodası dokun ![]() ![]() Pudra şekeri koyun(kg/ 1 çorba kaşıgı) 1 adet limon sıkın ![]() ![]() Karışımı ellerinizle kofte yogurur gibi yogurun ![]() ![]() ![]() ![]() Köpüklü haliyle buz dolabına koyun (Siz diger balıklarınızı temizleyip kızartana kadar beklese yeterlidir ![]() ![]() Kalamarları yıkayın ve bir havluyla kuruladıktan sonra çok hafif tuzlayın ![]() ![]() Bolca unlayın ![]() ![]() En onemli puf nokta derin ama kucuk bir tavaya bolca yag koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Kalamarları avuç içinizde sallayarak fazlalık ununu eleyin ![]() ![]() Çok kızmış yagın icine atın ![]() ![]() Önemli bir nokta gozunuzun onunde saat olsun ![]() ![]() Tam 2 dakika çok kızmış yağda kızartın ![]() ![]() 2 dakika dolduktan sonra hemen almaya başlayın ![]() ![]() kesinlikle kalamarın beyaz gorunmesine aldanıp 2 dakikadan fazla kızartmayın ![]() ![]() ![]() Arzunuza gore limon veya yogurtlu sosla veya herikisiyle birlikte yiyebilirsiniz ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() SOS HAZIRLANMASI 3 diş sarımsagı rendeleyin ![]() ![]() 3 adet ceviz içini robottan geçirin ![]() ![]() 1 avuç ufalanmış kuru ekmek içini ilave edin ![]() ![]() 1 tutam dere otu ilave edin ![]() ![]() Butun bunları 1 kase yogurdun içinde guzelce karıştırın ![]() ![]() Karışımın içine tuz ve 1 yemek kaşıgı zeytinyagı gezdirin ![]() ![]() Kalamarınızın yanında servis yepın ![]() ![]() Goreceksiniz bu usulle hazırlanmış kalamar ve sosu bir kere yedikten sonra birdaha vazgeçemeyeceksiniz ![]() ![]() Hepinize afiyet olsun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|