B..Klu Balık. |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
B..Klu Balık.İsmi tiksindirici biliyorum ama bu lezzeti tattıktan sonra vazgeçemezsiniz Tarifini vericeğim balık Gelibolu usulü sardalya ızgara Nam-ı diğer Bklu balık 1 Balıkçıdan yıkanmamış ve temizlenmemiş sardalya alınırBilen balıkçı zaten su serpmez 2Balıklar kanatlı tel ızgaraya dizilir ve üzerlerine bol tuz serpilir(Tuz balığın kabuğunu ve pullarını sertleştirir) 3Tel ızgara harareti azalmış mangalın üzerine konur ve biraz uzaklaşılır çünkü dumanı yoğundur 4 Balıklar kızarınca geniş bir tabağa veya gazete üzerine tel ızgaranın kanatları açılıp sallayarak dökülür 5 Balığın üzerindeki kabuk çimdiklenerek alınır ve yine bayaz eti çimdikleyerek yenir(anlaşılacağı üzere bu balık elle yenir )Temizlenmemiş kısmı,kılçığı ve kafası tabakta kalırTabakta kalanlar kılçık tabağına sıyrılıp,yeni bir balıkla aynı işlemler doyuncaya kadar tekrarlanır 6Balığın yanında çoban salata, soğan söğüş,ve kullanıma göre rakı çok iyi gider AFİYET OLSUN |
|