Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, bklu

B..Klu Balık.

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

B..Klu Balık.



İsmi tiksindirici biliyorum ama bu lezzeti tattıktan sonra vazgeçemezsiniz

Tarifini vericeğim balık Gelibolu usulü sardalya ızgara Nam-ı diğer Bklu balık


1 Balıkçıdan yıkanmamış ve temizlenmemiş sardalya alınırBilen balıkçı zaten su serpmez


2Balıklar kanatlı tel ızgaraya dizilir ve üzerlerine bol tuz serpilir(Tuz balığın kabuğunu ve pullarını sertleştirir)


3Tel ızgara harareti azalmış mangalın üzerine konur ve biraz uzaklaşılır çünkü dumanı yoğundur


4 Balıklar kızarınca geniş bir tabağa veya gazete üzerine tel ızgaranın kanatları açılıp sallayarak dökülür


5 Balığın üzerindeki kabuk çimdiklenerek alınır ve yine bayaz eti çimdikleyerek yenir(anlaşılacağı üzere bu balık elle yenir )Temizlenmemiş kısmı,kılçığı ve kafası tabakta kalırTabakta kalanlar kılçık tabağına sıyrılıp,yeni bir balıkla aynı işlemler doyuncaya kadar tekrarlanır


6Balığın yanında çoban salata, soğan söğüş,ve kullanıma göre rakı çok iyi gider


AFİYET OLSUN


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.