Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balığı, bilgi, dil, hakkında, lütfen

Dil Balığı Hakkında Bilgi Lütfen

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar bilenlerden bir ricam olucak,,,

DİL, Balığı için kimileri ,Çocuklara yedirmeyin ,kimileride yedirebilirsiniz diyorlar

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim

Neden yedirmemeli,bana yapılan açıklama şu:Çünki DİL balığı dipte yaşıyor ve diptede ağır metallar bulunuyor ,dolayısı ile DİL balığı çocuklar için sakıncalı dendi

Acaba bu konuda ne yapmamız gerekiyor,yedirelimmi yedirmiyelimmi?

Şimdiden teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

derya__kuzusu

DİL, Balığı için kimileri ,Çocuklara yedirmeyin ,kimileride yedirebilirsiniz diyorlar

Neden yedirmemeli,bana yapılan açıklama şu:Çünki DİL balığı dipte yaşıyor ve diptede ağır metallar bulunuyor ,dolayısı ile DİL balığı çocuklar için sakıncalı dendi

Şimdiden teşekkür ederim

Kültür baligi yedirebiliyorsak, dil baligida yedirebilirsin

Sana bu aciklamayi kim yapti ??

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

Tuna Hunter

Kültür baligi yedirebiliyorsak, dil baligida yedirebilirsin

Sana bu aciklamayi kim yapti ??

Deniz kardeşim selam umarım iyisindir

Sanırım ben biraz eksik yazdımbenim kastım 2-3 yaşlarındaki çocuklar,O yaştaki çocuklara genelde Doktorlar balık yedirmeyin,kılçığı falan batabilir derler,ve onun için genelde DİL balığını önerirlerAma bir başka Doktorda yedirmeyin çünki dipte beslendiği için ve diptede ağır metaller olduğundan dolayı sakıncalı olacağı söyleniyor

Şimdi hangi Doktorun dediğine itibar edelim

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

derya__kuzusu

Deniz kardeşim selam umarım iyisindir

Sanırım ben biraz eksik yazdımbenim kastım 2-3 yaşlarındaki çocuklar,O yaştaki çocuklara genelde Doktorlar balık yedirmeyin,kılçığı falan batabilir derler,ve onun için genelde DİL balığını önerirlerAma bir başka Doktorda yedirmeyin çünki dipte beslendiği için ve diptede ağır metaller olduğundan dolayı sakıncalı olacağı söyleniyor

Şimdi hangi Doktorun dediğine itibar edelim

Simdi ben dokturculuk oynamiyacagim

Oturdugum ülkede, denizlerin pek temiz oldugunu söylemiyecegim Ancak Dil baligi veya dipte yasayan baliklar icin herhangi bir kisitlama yok

YANLIZ yagli ve etcil balikcilara karsi, hamile kadinlarin ve kücük cocuklarin yememesi lazim diyorlar Besin zincirin sonunda olanlar yani (Hanim öyle diyor ) Yani özellikle Dil baliginin yenmesini tavsiye ediyorlar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

derya__kuzusu

Şimdiden teşekkür ederim

sanırım bu formda gerekli bililer var gibi ben öle bi göz gezdirdim ama sizde bakın bi isterseniz en faydalıların dip balıkları olduğunu söleyenler var çocuklar için

http://wwwannecocukcom/modules/new=316014#316014

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-03-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar çocuk gelişimi için balığın besin değeri oldukça değerliAslında her iki doktorunda söylediği doğru deniz kirliliği haliyle tüm deniz canlıları gibi balıklarında kirlenmesini beraberinde getiriyorÖzellikle ağır metalleri ve diğer zehirli maddeleri vucutlarına alan küçük deniz canlılarını yiyen balıklara ordan onları yiyen daha büyük balıklara ve derken soframıza kadar ulaşıyor bu zehirlerDoğa aslında bi yerde intikam alıyorAslında kirlettiğimiz denizler değil bizim sofralarımız daha doğrusu geleceğimiz
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com