Levrek Folyo |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Folyoselamlar yazdığımız kitaptan bir yemek tarifi biz balıkcı arkadaşlar nedense yemeğe göstereceğimiz zamanı oltalara göstermeyi tercih ediyoruzo yüzden basit kolay yemekleri seçiyoruz şimdi mangalın yerini tutarmı bişi ama en basit levrek folyo da oluyo diye düşünüyorum gerek evde gerekse su kenerında , hemen folyaya sar koy ateşe birde ben vereyim folyo levrek tarifi Uploaded with ImageShackus tuttuğumuz levreklerden kişi adedine göre bir levrek seçilir bir güzel temizlenir ,ve tepsiye levrek boyunum iki katı folye konur balığa resimdeki gibi çendikler atılır çendikler içine mümkünse tuzlu tereyağ ı konur,ayrıca levrek folyaya deymiyecek şekilde altına soğan ,acı soğan konurfolyo kapatılır bir varsa pipet ile folyo delinir içersine hava verilerek folyo şişirilir amaç folyo levreğe deymesi önlenirken ,aynı zamanında havalanma deliği oluşturuluş olur200 derece ısıtılmiş fırında 45 dakika tutulur artık balık hazırdır yanında garnitür zevke göre seçilir Uploaded with ImageShackus basit de bir sos yapalım biraz sarımsak biraz zeytin yağ içine birazda limon ve pul biber afiyetle yeme vakti geldi Uploaded with ImageShackus Uploaded with ImageShackus afiyet olsun tutan var tutamayan var tutamayan lar halden bulabilir bulamayan benden istesin bende çok levrek var |
|