Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
füme, tarifi

Füme Tarifi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Füme Tarifi

füme türkiyede alışagelen bir balık pişime usulü değildir ama avrupada çok yaygındır nasıl yapıldlğına gelince ben araştımalarım sonucu sobacı arkadaşıma resimde görünen sobayı yaptırdım ve ilk fümemi kazasız belasız yaptım çok güzel ve leziz oldu balıklar aslında her balık fümelenebilir yani iste pişirilebilir fakat en kolayı palamut ,alabalık hazırlanışı balıkları kan pıhtısı kalmayacak şekilde temizliyoruz ve işin zor tarafına geliyoruz balıklar 12-16 saat salmurada kalması gerekiyor salmura için büyük bir leğen ben dikdörtgen saklama kabı aldım 20 lt ve balık adetine göre suyu koyuyoruz ben 10 litre suya 10 balık için suya patetes koyup patates su üzerine çikasıyakadar tuz katıyorum 5-6 defne yaprağı 10-15 karabiber çekilmemiş ve 10-15 ardıç tohumu atıp balıkları 12-15 saat yatırıyoruz balıkları alıp süzülmesi için kevgire alıyoruz süzüldükten sonra balıkları asmak için yapılan kancalara takıp kuruması için 1 saat kadar asıyoruz ve sobamızın başına geçıyoruz her ağaç füme için kullanılmıyor söğüt,kiraz ben kayın kullanıyorum sobamızın alt katında olan mangala odunlarımızı koyup yakıyoruz 60 70 derece ısındıktan sonra hazır olan balıklarımızı birbirine temas etmeyecek şekilde asıyoruz ve sobanın kapağını kapatıp 80-100 derece arası 25 dakika pişiriyoruz daha sonra kapağı açıp korların üstüne 5- 6 avuç hızartozu atıyoruz ve sobanın bütün kapaklarını kapatıp 45 dakika tütsülüyoruz yani dumanlıyoruz ve balıklar yemek için hazır oluyor afiyet olsun not: füme balıklar uzun zaman saklanabiliyor ve soğuk yenebiliyor herkeze rast gele
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com