Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alabalık, denemesi, yemeği, yeni

Yeni Alabalık Yemeği Denemesi

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yeni Alabalık Yemeği Denemesi

Değerli Arkadaşlar

Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdirArkadaşlar bu işi iyi yaptığıma kanaat getirdikleri için yemek pişirme görevini bana verdilerBen de onlara hiç unutamayacakları bir yemek yapmak için kolları sıvadım

İlk önce yer konusunu karara bağladıkOrman içinde gizli bir yerde bulunan arılığımıza yakın ve yine orman içinde dışarıdan girişi görülmeyen karargahımızda bu işi yapmayı kararlaştırdık

Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım

Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardıBunları uzun zamandır bekletiyordumBiraz badem ve çeviz çekerek bir kaba koydumPatlıcanları ateşte közledimÇatalla ezerek püre haline getirdim ve çekilmiş ceviz ile bademleri patlıcana kattımOnları bir kenara koyup başka bir kaba soğanı çok ince rendeleyerek suyunu çıkardım ve havuç filizlerini bu soğan suyunda kaynattımBiraz ölünce ince kıyılmış nane ve maydonuz ilave ederek bir defa daha kaynattım ve karabiber ilave ederek onu da ayrı bir yerde beklettim

Balıklar mı neredeDaha ön hazırlıklar bitmediği için onlar sırasını bekliyor tabii

Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım

Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladımİki başına bademli ve fındıklı patlıcan ezmesini yerleştirdimOrtaya soğanda kaynamış havuç filizleri ve kenarlara da mantar,patates,biber kızartmasını eşit şekilde koyarak en üste domates rendesini döktümKenarlara yarım domates de yerleştirince o muhteşem yaratığın yatağı hazırlanmış oldu

Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdimTabaktaki simetriyi her yönden kontrol ederek doğru olduğuna kanaat edince tabağı orta ateşte ısınmış kuzineye attım20 dakika sonra çıkarıp üzerine rendelenmiş eski kaşar dökerek beş dakika daha fırında tuttuktan sonra çıkardım

Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik

Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuşturBÜYÜKlerin yetmişlik olduğu rivayet edilmektedir

Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim

Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendirTavsiyeme uyarsanız menun kalacağınızı garanti edebilirim

Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadıHala arıyoruz

Resimlerin bir kısmını sunuyorum

Sevgiler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com