![]() |
Yeni Alabalık Yemeği Denemesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yeni Alabalık Yemeği DenemesiDeğerli Arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii ki tüm tuttuğumuz Alabalıkları ,herbiri diğerinden değerli arkadaşlarımız ile beraber yemek en büyük zevkimizdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlk önce yer konusunu karara bağladık ![]() ![]() ![]() ![]() Ben yeteri kadar Alabalığı dolaptan çıkarıp neler yapabileceğimi düşünmeye ve hatta hayaller kurmaya başladım ![]() ![]() Elimde daha önce hiç bir şekilde kullanıldığını duymadığım havuç filizleri vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıklar mı nerede ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derede bulduğumuz bolet mantarını ,küp şeklinde doğranmış patatesleri,küçük doğranmış biberleri de tereyağında kızarttıktan sonra kalan yağa rendelenmiş domatesi ileve ederek biraz kavurdum ve ateşten aldım ![]() ![]() Toprak kabı tereyağı ile güzelce yağladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dokunmaya dahi korkarak parmaklarımın ucu ile Alabalığı aldım ve sanki bir yeri incinecekmiş gibi yavaşça ve dikkatli olarak tabağın tam ortasına yerleştirdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tabii tek çeşit balık yemeği ,bu uzun süreli planlanmış yemeğimizde ,gurubumuzu doyurmaya yemeyeceği için tereyağında kızartılmış Alabalığı da ara sıcak olarak servis etmeye karar verdik ![]() ![]() Toplam 15 saat süren bu yemek sırasında tabii olarak benim her zaman kesin kural olarak koyduğum "masada sözü geçen bir BÜYÜK olmalı" kaidesine tam olarak riayet edilmiş ve oldukça fazla sayıda sözü geçen BÜYÜK ile muhatap olunmuştur ![]() ![]() Diğer makyaj malzemeleri çok çeşitli olmasına rağmen ,ben özellikle o gün icat ettiğimiz bir çeşidi sizlere tavsiye etmek isterim ![]() ![]() Bu taze manda yoğurdu üzerine bolca konulmuş taze polendir ![]() ![]() ![]() Yemeğe katılan Arkadaşlarımızın yarısından o günden sonra bir daha haber alınamadı ![]() ![]() ![]() ![]() Resimlerin bir kısmını sunuyorum ![]() ![]() Sevgiler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|