Kalkan Buğulama (2 Kişilik) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Buğulama (2 Kişilik)Kalkan Buğulama (2 Kişilik) Malzemeler 800 gram kalkan balığı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet sivribiber 7-8 adet mantar 1 diş sarmısak 1 adet orta boy domates Yarım su bardağı beyaz şarap 2 çorba kaşığı krema 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri Yemeğin Tarifi Temizlenmiş kalkan balığını ince dilimleyin, 1 çorba kaşığı tereyağını tavaya aktarın Kızdırdıktan sonra küçük kesilmiş sivribiberi, mantarları, sarımsağı ve domates ekleyin Birkaç dakika kısık ateş soteleyin Yarım su bardağı beyaz şarabı ve 2 çorba kaşığı krema ilave edin Güveç kabına dilimlenmis kalkan balığını koyun Üzerine hazırladığınız karışımı dökün, çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini de serpin Orta derecede ısılı fırında 20 dakika pişirin ve sıcak servis yapın alıntı:nepişirsem |
Kalkan Buğulama (2 Kişilik) |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Buğulama (2 Kişilik)Kalkan balığı benim en sevdiğim balıklardan birisiKırklareli İğneada"da birkaçdefa yakalamıştım 3-4 sene kadar önce 3-3,5 kg kadar vardı,arkadaşlarda şaşırmıştı böyle irisinin rastgelmesine ,eve getirdiğimde çanakkaleli olan eşim bu balığı bir pişirmiştiki misafirlerimiz bile şaşırmıştı,balığın lezzeti karşısındaBen bu tarifi ilk defa görüyorum ama mutlaka harika olacaktır mutlaka deneyeceğim bu tarifiTeşekkür ederim paylaşım için |
|