Tepside Balık Yemeği |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepside Balık Yemeğiarkadaşlar biz bu yemeği devamlı balık tuttuğumuz yerde yapıyoruz tarife gelince : malzemeler 1 kğ domates yarım kilo soğan yarım kilo biber 1 paket sana yağı veya okadar tereyağı sarmısak bir kaç diş 2 adet odun fırını ekmegi **** ************ istediğiniz her hangi bir balık çeşidi fakat kılçıkları az olan daha iyidirBalıklar tepsiye göre temizlenir,tuzlanırSonra**tepsiye paket margarin atılır Bu arada tepsi orta boy olursa iyi oluryağ eridikten sonra**ince dilimlenmiş soğan ve temizlenmiş biberler ,sarmısaklar tepsiye yayılır ,balıklar tepsiye dizilirve bir tarafı yüsek ateşte pişirilir sonra balıkların diğer tarafı çevrilir işte işin güzel tarafı burada başlıyor damatesler ince ince dilimlenir ve çevrilen balıkların üzerine dizilirve üzerlerine iiye kesilen ekmekler kapatılı fazla yüksek olmayan orta ateşte pişirilirsonra mı ne yapacaz pişen tepsiyi ocaktan alıp önce balıkların suyu ve domateslerin suyunu çek miş olan ekmekleri alıyoruz ve sonra**afiyetle yiyoruz ya yazarken bile ağzın sulandı şimdi balığa gitmek lazım not:yanınızda mangal falan götürmanize gerek yok doğadan odun çalı çırpı ile daha güzel oluyor tavsiye ederim |
|