Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eyup, peygamber

Hz Eyup Peygamber

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Hz Eyup Peygamber

Hz Eyüp Peygamber

İnsanın başına gelenlere karşı sabırlı olması çok önemli bir Müslüman özelliğidir Hz Eyüp kendisine çok sıkıntı veren bir hastalıkla denenmiştir Ama Eyüp Peygamber hastalığının geçmesi için sadece Allah’tan yardım istemiş ve O’na güvenmiştir Allah onun duası üzerine hastalığının nasıl iyileşeceğini kendisine bildirmiştir Hz Eyüp’ün üstün ahlakı ve duası Kuran’da şöyle anlatılır:

Kulumuz Eyyub'u da hatırla Hani o: "Herhalde şeytan, bana kahredici (çok can yakıcı) bir acı ve azab dokundurdu" diye Rabbine seslenmişti

"Ayağını depret(yere vur) İşte yıkanacak ve içecek soğuk (su, diye vahyettik)

Gerçekten, Biz onu sabredici bulduk O, ne güzel kuldu Çünkü O, (daima Allah'a) yönelip-dönen biriydi (Sad Suresi, 41-44)

Bazı insanlar, hastalık, acı, sıkıntı gibi zorluklarla karşılaştıkları zaman hemen ümitsizliğe kapılırlar Bazıları ise isyankar bir tavır içine girerler Oysa bunlar çok yanlış düşüncelerdir Hz Eyüp örneği de bize göstermektedir ki, Allah en üstün kullarına bile çeşitli dertler ve sıkıntılar verebilir Bundaki amaç, insanın olgunluğunu artırmak ve Allah’a olan bağlılığını sınamaktadır

Biz de başımıza gelen her sıkıntı karşısında Allah’a dua etmeli ve O’na güvenmeliyiz Hz Eyüp gibi sabreden ve daima Allah’a yönelip dönen insanlar olmalıyız O zaman Allah hem dertlerimizi giderir, hem de yaşadığımız sıkıntılara karşılık olarak dünyada ve ahirette bize büyük mükafat verir

Hz İsa Peygamber

İsa Peygamberi Allah özel bir yaratılışla yaratmıştır Allah onu da Adem Peygamber gibi babası olmadan dünyaya getirmiştir Bu, Kuran’da şöyle haber verilir:

Şüphesiz, Allah katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir Onu topraktan yarattı, sonra ona "ol" demesiyle o da hemen oluverdi (Al-i İmran Suresi, 59)

Hazreti İsa, Kuran’da annesinin adıyla, yani Meryemoğlu İsa olarak geçer Hz Meryem Allah’ın tüm kadınlara örnek kıldığı çok değerli bir Müslümandır Son derece iffetli ve Allah’a çok bağlı bir mümindir Allah ona, çocuğunun peygamber olacağını müjdelemiştir

Allah Meryemoğlu İsa’yı Peygamber yapmış ve ona kutsal kitaplardan İncil’i vermiştir (İncil de Hz İsa’dan sonra kötü niyetli insanlar tarafından değiştirilmiştir Bugün elimizde gerçek İncil yoktur) Allah Hz İsa’ya birçok mucizeler de vererek topluma gerçekleri anlatmakla görevlendirmiştir Daha bebekken konuşarak Allah’ı anlatmıştır İsa Peygamber kendisinden sonra gelecek olan Peygamberimiz Hz Muhammed (sav)’i de müjdelemiştir Peygamberimiz (sav)’in bir adı da Ahmet’tir Hz İsa’nın Peygamberimiz (sav)’i müjdeleyişi Kuran’da bize şöyle bildirilmektedir:

Hani Meryem oğlu İsa da: "Ey İsrailoğulları, gerçekten ben, sizin için Allah'tan gönderilmiş bir elçiyim Benden önceki Tevrat'ı doğrulayıcı ve benden sonra ismi "Ahmet" olan bir elçinin de müjdeleyicisiyim" demişti Fakat o, onlara apaçık belgelerle (çeşitli mucizelerle) gelince: "Bu, açıkça bir büyüdür" dediler (Saff Suresi, 6)

İsa Peygambere, yaşadığı dönemde inanıp yardımcı olan çok az insan olmuştur İsa Peygamberin düşmanları onu öldürmek için tuzak kurmuşlar ve onu ele geçirip astıklarını zannetmişlerdir Ama Allah bize Kuran'da olayın böyle gerçekleşmediğini ve Hz İsa'yı öldüremediklerini bildirmektedir:

Ve: "Biz, Allah'ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa'yı gerçekten öldürdük" demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik) Oysa onu öldürmediler ve onu asmadılar Ama onlara (onun) benzeri gösterildi Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler Onların bir zanna (varsayıma) uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur Onu kesin olarak öldürmediler (Nisa Suresi, 157)

İsa Peygamberin arkasından düşmanları onun söylediği gerçekleri saptırmaya çalışmışlardır İsa Peygamberi ve annesi Meryem'i de insanüstü varlıklar gibi, hatta daha da ileri giderek "tanrı" gibi göstermeye başlamışlardır Hala günümüzde bu yanlış inanışlar ve davranışlar devam etmektedir Allah bize bu inançlarının yanlışlığını Kuran'da İsa Peygamberin kendi sözleriyle bildirmektedir:

Allah: "Ey Meryem oğlu İsa, insanlara, beni ve anneni Allah'ı bırakarak iki ilah edinin, diye sen misöyledin?" dediğinde: "Seni tenzih ederim, hakkım olmayan bir sözü söylemek bana yakışmaz Eğer bunu söyledimse mutlaka Sen onu bilmişsindir Sen bende olanı bilirsin, ama ben Sen'de olanı bilmem Gerçekten, görünmeyenleri bilen Sen'sin Sen"

"Ben onlara bana emrettiklerinin dışında hiçbir şeyi söylemedim (O da şuydu 'Benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin' Onların içinde kaldığım sürece, ben onların üzerinde bir şahidim Benim hayatıma son verdiğinde, üzerlerindeki gözetleyici Sen'din Sen herşeyin üzerine şahid olansın" (Maide Suresi, 116-117)

Hz İsa'nın arkasından kendisine inananlar artmıştır Fakat onlar da değiştirilip yanlış şeyler eklenmiş İncil'e uyduklarından, onlar da bugün yanlış bir yoldadırlar Doğru olan tek yol, Allah'ın hiç bozulmamış olan son kitabı Kuran'da bildirilen, Hz Muhammed'in yoludur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com