![]() |
İnsan Allah'a Ne Kadar Yakındır ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnsan Allah'a Ne Kadar Yakındır ?İnsan Allah'a Ne Kadar Yakındır ? Bu gün bir yazımı yayına verdim ![]() ‘’ Allah, insana n kadar yakındır ? ‘’ Bu yazımda bu soruya Allah’ın verdiği cevap da vardı: ‘’ Ben size şah damarınızdan daha yakınım ‘’ Allah’ın insana yakınlığı çok net bir biçimde anlaşılıyor ![]() ’’ İnsan Allah’a ne kadar yakındır ‘’ Bu soruya da izin verirseniz ben bir cevap vereyim ![]() Cevabımı bakalım beğenecek misiniz ? ‘’ İnsan Allah’a bir secde mesafesi kadar yakındır ![]() ![]() Evet, SECDE ![]() ![]() ![]() İşte o an Allah’la mesafenin en kısaldığı andır ![]() Yani insanın Allah’a en yakın olduğu an ![]() Fakat, bir şeyi de unutmamak gerekir ![]() Bahsettiğimiz secde, şeklen ve sıradan bir secde değil ![]() Tamamen Allah’a yönelinmiş ve konsantre olunmuş olarak yapılan secdedir ![]() İşte böyle bir secde de insanın Allah’tan istediği olabilirlik ölçüsündeki her şey yerine gelecektir ![]() Haklı olan her istek yerine gelecektir ![]() Aşırılık taşımayan her şey yerine gelecektir ![]() ![]() Ama namaz bir başkadır O’ nun yanında ![]() Çünkü namaz doğrudan Allah’ın huzuruna çıkmaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|