![]() |
Allah'u Teala Buyurdu Ki...! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'u Teala Buyurdu Ki...!Allah'u Teala Buyurdu Ki ![]() ![]() ![]() Ebu Zerr radiyAllahü anh diyor ki; Peygamber Efendimiz sallAllahü aleyhi ve sellem, Allah tebareke ve teala’nın şöyle buyurduğunu bildirdi: "Ey kullarım! Ben zulmü kendime haram kıldığım gibi, onu aranızda da haram kıldım ![]() ![]() Ey kullarım! Benim hidayet ettiğim kimseler hariç, hepiniz sapıtmışsınız ![]() ![]() Ey kullarım! Benim doyurduklarımdan başka, hepiniz açsınız ![]() ![]() Ey kullarım! Benim giydirdiklerim dışında, hepiniz çıplaksnız ![]() ![]() Ey kullarım! Sizler gece-gündüz günah işlersiniz ![]() ![]() ![]() Ey kullarım! Hiçbir zaman, bana zarar vermeye gücünüz yetmez ki, zarar veresiniz ![]() ![]() Ey kullarım! Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz, içinizden müttaki bir adamın kalbinin (en iyi hali üzere) onun kalbi gibi olsa, bu durum benim mülkümde bir şey artırmaz ![]() Ey kullarım! Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz, içinizden en kötü bir adamın kalbinin bulunduğu (en kötü hali üzere) bulunsa, bu durum benim mülkümde bir şey eksiltmez ![]() Ey kullarım! Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz bir alanda toplansanız ![]() ![]() Ey kullarım! Sizin amellerinizi adınıza zapteder, sonra, da onların karşılığını eksiksiz olarak size veririm ![]() O halde! ![]() Kim hayır bulursa, hemen Allah'a hamdetsin ![]() Kim de başkasıyla (kötülükle) karşılaşırsa, kendi nefsinden, başkasını kınamasın ![]() Müslim, Tirmizi ve İbni Mace |
![]() |
![]() |
|