Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allahu, buyurdu, teâlâ

Allah'u Teala Buyurdu Ki...!

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah'u Teala Buyurdu Ki...!

Allah'u Teala Buyurdu Ki!

Ebu Zerr radiyAllahü anh diyor ki;

Peygamber Efendimiz sallAllahü aleyhi ve sellem, Allah tebareke ve teala’nın şöyle buyurduğunu bildirdi:

"Ey kullarım!

Ben zulmü kendime haram kıldığım gibi, onu aranızda da haram kıldım O halde birbirinize zulmetmeyin"

Ey kullarım!

Benim hidayet ettiğim kimseler hariç, hepiniz sapıtmışsınız O halde benden hidayet isteyin ki, sizi hidayet edeyim (doğru yola ileteyim)

Ey kullarım!

Benim doyurduklarımdan başka, hepiniz açsınız Benden rızık isteyin ki, sizi yedireyim

Ey kullarım!

Benim giydirdiklerim dışında, hepiniz çıplaksnız O halde benden giyecek isteyin ki, sizi giydireyim"

Ey kullarım!

Sizler gece-gündüz günah işlersiniz Ben de günahların tamamını affederim Benden bağışlanmanızı isteyin ki, sizi bağışlayayım

Ey kullarım!

Hiçbir zaman, bana zarar vermeye gücünüz yetmez ki, zarar veresiniz Bana fayda verecek hale de gelemezsiniz ki, bana faydanız dokunabilsin

Ey kullarım!

Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz, içinizden müttaki bir adamın kalbinin (en iyi hali üzere) onun kalbi gibi olsa, bu durum benim mülkümde bir şey artırmaz

Ey kullarım!

Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz, içinizden en kötü bir adamın kalbinin bulunduğu (en kötü hali üzere) bulunsa, bu durum benim mülkümde bir şey eksiltmez

Ey kullarım!

Sizden öncekiler ve sonrakiler, insiniz ve cinniniz bir alanda toplansanız Sonra benden (dilediklerini) isteseler, insanların tamamına istediklerini versem, iğnenin denize sokulup çıkartıldığında denizden eksilttiği kadar benim katımdaki (hazineyi) ancak eksiltebilir

Ey kullarım!

Sizin amellerinizi adınıza zapteder, sonra, da onların karşılığını eksiksiz olarak size veririm

O halde!

Kim hayır bulursa, hemen Allah'a hamdetsin

Kim de başkasıyla (kötülükle) karşılaşırsa, kendi nefsinden, başkasını kınamasın "

Müslim, Tirmizi ve İbni Mace

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com