![]() |
Allah Seni Görüyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Seni GörüyorAllah adamlarından olan bu mübârek zât, Bir gün “Şükür” hakkında şöyle etti nasîhat: (Sâdece ağız ile şükretmek, şükür olmaz ![]() Yâhut da kifâyetsiz şükür olur, gâyet az ![]() Asıl “Şükür” odur ki, vücûdun her âzâsı, “Günâh”tan kaçmalıdır, budur işin esâsı ![]() Meselâ “Göz”ün şükrü, bakmamaktır “Haram”a ![]() Yâni haram önünde, olmalı sanki âmâ ![]() Diğer âzâlar dahî işlemezse tek “Haram”, Ancak böyle yapanlar şükretmiş olurlar tam ![]() Yine bir sohbetinde buyurdu ki: (Bir kimse, “Günâh” işlediğine pişmânlık duyar ise, Bu hâli, onun için bulunmaz bir nîmettir ![]() Zîrâ bu pişmânlığı, onun “Tövbe” demektir ![]() Küçük günâha devam, olur “Günâh-ı ekber” ![]() Büyük günâha devam, kulu küfre sürükler ![]() Bir gün de, bir genç geldi bu “Velî”nin yanına ![]() Dedi ki: (Ey efendim, duâ ediniz bana ![]() Gözlerimi, yabancı kadınlara bakmaktan, Hiç men edemiyorum, korkuyorum yanmaktan ![]() Ne olur, bu hususta bana yardım ediniz ![]() Bu babta nedir bana tavsiye ve emriniz?) Buyurdu ki: (Evlâdım, sen ona baktığın an, Bil ki, Hak teâlâ da sana bakar o zaman ![]() Ve senin, o kadını görmenden daha fazla, Rabbin seni görüyor, unutma bunu aslâ ![]() Sen O’nu görmesen de, görüyor seni Allah ![]() Öyleyse O görürken, işlenir mi hiç günâh?) Bu söz, ziyâdesiyle tesir etti o gence ![]() Bütün “Günâh”larına tövbe etti hemence ![]() Artık çirkinliğini gördü her bir “Günâh”ın ![]() Rabbânî tesir vardır sözünde evliyânın ![]() Bir gün de buyurdu ki: (Hâlis olan müslümân, Sarılır emirlere, kaçınır her “Günâh”tan ![]() Bilir ki, imtihâna gelmiştir bu dünyâya ![]() Eğiktir boynu her an Allahü teâlâya ![]() Kaçınır her “Günâh”tan, aslâ uymaz nefsine ![]() Bilir ki kendi nefsi, düşmandır kendisine ![]() Ey insanlar, “Haram”dan kaçın tam hakkı ile ![]() Zîrâ kulun kıymeti, ölçülür “Takvâ” ile ![]() “Nefis”, bir canavardır, aslâ doymaz “Günâh”tan ![]() Karşı gelmekten başka, kurtuluş olmaz ondan ![]() Bir gün de buyurdu ki: (Sevin birbirinizi ![]() Eğer ki bir müslümân, üzerse bir gün sizi, Kusûru, kendinizde arayın önce hemen ![]() Hiç onda aramaya kalkışmayın kat’iyyen ![]() Deyin: “Ben yapmışım ki bir günâhı muhakkak, O kişi üzdü beni bu ameli yaparak ![]() Alıntıdır |
![]() |
![]() |
|