![]() |
Öyle Bir Pazarlık Ettimki Seninle Rabbim!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Öyle Bir Pazarlık Ettimki Seninle Rabbim!!!Öyle çok pazarlık ettim ki Seninle ey Rabb’im ![]() ayırdığım vakitlerden çalındığını düşündüm ![]() geçirdiğim zamanların azalmasından korktum ![]() hep ![]() durdum ![]() ![]() “çok sonralar”a döndü, geç kaldım, geç kalmaktan utanmadım ![]() ayaklarımı sürüye sürüye vardım huzuruna ![]() bahane ederek yeniden ileri sürdüm ![]() kıldım, selam verdim, hemen kalktım, rahatladım ![]() borçluyum ![]() ![]() her bir noktasında pıhtılaşmayan kanım kadar sükûnet borçluyum Sana ![]() Tenimin kaşınmayan her bir noktası kadar rahatlık borçluyum Sana ![]() için harcayacağım zaman Senin ![]() her defasında ızdırap ve korkuyla geçireceğim saatlerin hepsi Senin ![]() her noktasında yırtılacakmış gibi acıyacak olsa, kendi kendime dar geleceğim huzursuz günler Senin ![]() Gün oldu; usandım ![]() ![]() heveslendim ![]() ![]() için istediğini bile bile, huzurunda huzursuz durdum ![]() rekatlarını; kısaltmak için bahaneler aradım ![]() işimin arasına kesintiler sokmanı, hayatımın ortasına duraklar koymanı, uykumu bölmeni lüzumsuz gördüm ![]() içim başka bir yerlerin türküsünü söylerken, ben seccadende, belki sadece bedenimle, mıhlı kaldım ![]() bana! Bir uçurumun dibine savrulmuş bir arabada çaresizce Sana yalvartıyor olabilirdin beni ![]() bombaların altında günümü de, işimi de, uykumu da, hatta rüyalarımı da delik deşik etmelerini takdir edebilirdin ![]() savrulmayan arabalar kadar genişlik borçluyum Sana ![]() İçten pazarlıktı benimkisi ![]() ![]() Gözlerimle birlikte gönlümü de secdene kilitlemeyi çok gördüm ![]() sıfırlamayı, benliğimi hiçe indirgemeyi beceremedim ![]() sıcacık nefesini hissedecek o teslimiyetin vadisine inemedim ![]() alnımı koyduğum gibi kaldırdım seccadeden ![]() ![]() İşim vardı, secdemi işime zaman kazandım ![]() çalışmadım ![]() ![]() İtirafımdır: Bencilliğimi de sırtıma alıp rükûlarda eritemedim ![]() dosdoğru olma”nın ağırlığını sırtıma almayı erteledim ![]() “hele dur; sonra da olur!”du ![]() üzerime alınmadım ![]() Sen dileseydin, çocuğumun cılız nabızlarının eşliğinde, loş ve neşesiz bir yoğun bakım odasında, gözümü de gönlümü de, umutsuzca, çaresizce, ürpertiyle, korkuyla bir monitörün ekranına kilitleyebilirdin ![]() yeryüzünün sükûnetini bir anda kesip, küçücük bir duvar kıpırtısının gölgesinde, mini mini bir sarsıntının beklentisi içinde saçlarıma aklar düşürebilirdin ![]() İçten pazarlık mı denir buna? Sen bilirsin Seninle ettiğim pazarlığı ![]() Kendime sakladığım ve hatta kendimden de sakladığım sır bu ![]() değdirmekten korktuğum, ağzıma almaktan utandığım öyle bir sır işte ![]() Fısıldaması bile acı veriyor ya… Meselâ, uzayınca Fatiha, uzayınca sûre, heceler sanki özgürlüğe giden yolu taşlar gibi kestikçe, “bitmez şimdi bu namaz!” dediğim çok oldu ![]() ![]() ![]() Bir Sen duydun beni ey Rabb’im ![]() ![]() hissederken seccadenin üzerinde, dudağım anlamına yetişemediğim kelimeler için oynarken, Sen beni söylediğimden fazlasıyla duydun, söyleyemediğimi de, dile getiremediğimi de bildin ![]() bedenimi bıraktığım halde huzurunda, kovmadın beni, yakınlığında tuttun ![]() İtirafımdır; öyle anlatıldığı gibi özleyebilmeyi beceremedim henüz namazı… “Aradan çıkarmaya çalıştığım” oldu namazı ![]() ![]() “sorun”du çözdüm, hallettim ![]() namazın içinde aramalıydım ![]() ![]() Bilemedim ![]() Kafa tuttum, ayak diredim, pazarlık ettim; ama Sen utandırmadın, yine yine yine huzuruna aldın beni ![]() ![]() fısıldadın gönlüme ![]() ![]() Yüzüme vurmadın ![]() ![]() ![]() ![]() Yok saymadın ![]() ![]() Pazarlık ettiğimi Seninle bir Sen bildin ey Rabb’im ![]() ![]() Sırdaşım Sensin, bir Sana açabilirim içimi, bir Senin beni ayıplamandan korkmam ![]() ![]() söyleyeyim? Başka kimin anlayışından medet umayım? SENAİ DEMİRCİ |
![]() |
![]() |
|