![]() |
Allah İçin Neyimizi Feda Ettik:( |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İçin Neyimizi Feda Ettik:([FONT="Comic Sans MS"][ ALLAH icin Neyimizi Fedâ Ettik ? -------------------------------------------------------------------------------- ALLAH İÇİN NEYİMİZİ FEDA ETTİK? Düşünüyorum da, utanmam gerektiğine kani oluyo*rum, ama bir türlü de utanamıyorum ![]() ![]() ![]() — Allah için nelerimi kaybettim? Var mı böyle bir kaç kaybım? Feragat ve fedakârlığım? Mesela, makamımı mı, servetimi mi kaybettim? İşim*den mi oldum? İtibarım mı gitti? Hayır! Bunların hiçbir vaki değil ![]() ![]() ![]() — Yoksa yerine yenisi gelmesi mümkün olmayan azalarımı, organımı mı kaybettim? Asıl mesele burada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı yalancı peygamberler türemişti ![]() ![]() ![]() ![]() — Demek babam Tufeylle birlikte cennete uçmak mukadder değilmiş ![]() ![]() Bir gün Halife Hazret-i Ömer (r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne kadar ısrar ettilerse de oturmayınca Halife Haz*ret-i Ömer şöyle dedi: — Senin sofraya oturmayışının sebebini bildiğimi sanıyorum ![]() ![]() Halife sözlerine şöyle devam eder: — Şunu iyi bil ki; içimizde (senden başka) bir uzvu kendisinden önce cennete gitmiş bir kimse yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() — Ey Rabbimiz! biz Senin yolunda bir organımızı fe*da etmedik ama, feda eden bir kardeşimizle bir sofrada oturduk ![]() Bu olay beni çok düşündürüyor ![]() ![]() — Bırak mal, mülk, makam, mevki feda etmeyi, ha*yatlarını feda ediyorlar, organlarını veriyorlar, kendilerin*den önce uzuvlarını cennete gönderiyorlardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YARAB cümlemizi ruhlarını alınınca,senin huzuruna gelince tüm vücud azalarını SIRF SENİN RIZAN İÇİN feda eden muminlerden eyle bizleri ![]() ![]() ![]() (alinti) /FONT] |
![]() |
![]() |
![]() |
Allah İçin Neyimizi Feda Ettik:( |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah İçin Neyimizi Feda Ettik:(![]() S ![]() allah've resulünü böyle seviyorlardı ![]() ![]() ALLAH SEVGİSİNİ SINAYAN AYET Hemen her insan ,özellikle'de müslümanlar,sık sık Allah'ı sevdiklerini Allah sevgisini her şeye tercih ettikleerini söylerler: Bu ve benzeri sözlerin ne kadar doğru ve gerçek olduklarını sınamak için kendimizi ve kalplerimizi Allah sevgisini sınayan ayetin önüne koymamız gerekir ![]() Bu ayeti bir tarayıcı gibi kalplerimizin üzerinden şöyle bir geçirelim Bir yandan da kendimizi gerçek Allah sevgisinin aynasın da seyredelim ![]() acaba Allah svegisinin gerçek anlam da ne olduğunun şuurundamıyız ![]() "DE Kİ EĞER BABALARINIZ, ÇOCUKLARINIZ, KARDEŞLERİNİZ , EŞLERİNİZ,AİLENİZ,EDİNDİĞİNİZ MALLAR ,BOZULMASINDAN KORKTUĞUNUZ TİCARETİNİZ VE HOŞUNUZA GİDEN EVLERİNİZ SİZİN İÇİN ALLAH'TAN PEYGAMBERİNDEN VE ALLAH YOLUN DA CİHAD ETMEKTEN DAHA SEVİMLİYSE O KARARINI AÇIK EDİNCEYE KADAR BEKLEYİN ALLAH GÜNAHKAR TOPLULUĞA YOL GÖTERMEZ"(tevbe/24) muhammed ganayim |
![]() |
![]() |
|