![]() |
Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?Değerli kardeşler konu başlığı garibinize gitmiş olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() kısaca tüm yaşantımızı sorguladığımızda Allah cc'i hoşnut edecek ona olan sevgimizi kanıtlayacak hangi davranışımız mevcut,yoksa biz sevdiğini iddia eden kullarmıyız?sizlerle birlikte bende kendimi sorgulamak kulluğumu ölçmek istiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?Sevmek çok zor ama bir o kadar da şerefli bir duygudur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsterseniz çocuğunuzu, isterseniz eşinizi, isterseniz bir canlıyı, çevreyi veya başka bir şeyi sevin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?Biz bugün farklı bir sevgiden bahsedelim, belki sevginin esası olan sevgiden bahsedelim ![]() Şimdi şöyle bir soru sorsam ve desem ki “ Allah’ı seviyor muyuz?” İnanıyorum ki hepimiz “ Elbette Allah’ı seviyoruz” diyeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman ikinci soruyu soralım ve “O zaman sevgi nedir?” diyelim ![]() Ne dersiniz, bütün bu sorulara bir çırpıda makul cevaplar verebilecek miyiz? Dilerseniz gelir İslâm tarihinin ölümsüz şahikalarından enfes satırlar okuyalım ![]() Bistamlı Beyazıd sevgi sanılan boş bir kuruntunun, duvarların yüzüne çarparken unutulmaz bir ders verir: “ Allah’ı seviyorum sanırdım! Ama anladım ki, esas olan O’nun sevmesi imiş ![]() Doğrudur… Bistamlı Beyazıt’ın dediği gibi, sevgi eğer sevilenin sevgisini getirmeyecekse, boş bir kuruntudur ![]() ![]() ![]() ![]() Fudayl bin Iyaz’ın, sevgiyi tarif eden dokunaklı sözleri ruh dünyamızda depremler meydana getirecek kadar derindir ![]() “ Allah’ı seviyormuyuz diye sorarlarsa sus, konuşma ![]() İşte size Bağdatlı Cüneyd’in cümleleri, Mevlana’nın ufkunu ne kadar da çok hatırlatıyor: “Şu kalp Allah’a aittir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?Sevgide dozu iyi anlamak şarttır ![]() ![]() ![]() ![]() Sevginin kapısı hiç kapanmaz zira ![]() ![]() Salih Mürri, bir gün vaaz ediyor camide ![]() ![]() ![]() “ Ümitsizliği yenin ![]() Sözler böyleydi ve doğruydu da ![]() ![]() ![]() “ Daha ne zamana kadar böyle demeye devam edeceksin? O kapı hiç kapanmadı ki açılsın!” Evet; sevgilinin kapısı hiç kapanmaz ![]() ![]() Öyle bir sevgili sevin ki, herkesin kapısı kapandığında bile O’nun kapısı açık dursun! Doç ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?SELAMÜN ALEYKÜM RAVZA ABLAM ALLAH ARZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLAR ELİNE SAĞLIK ![]() ![]() ALLAH RIZASI İÇİN NE YAPIYORUZ SORSUNA KARŞIN KENDİİ ACİZ HİSSEDİYORUM ABLAM TABİKİ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR BİŞEYLER YAPAYA GAYRET EDİYORUZ AMA ASLINDA ELİMİZDENÇOK ŞEY GELEBİLİR GÖRÜNÜŞTE ÇOK ŞEY GİBİ GELEN YAPTIKLARIMIZ ASLINDA HİÇBİŞEY RABBİMİN BİZE SUNDUĞU İMKANARA BAKARSAK ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?mabet_bekcisi´isimli üyeden Alıntı SELAMÜN ALEYKÜM RAVZA ABLAM ALLAH ARZI OLSUN ÇOK GÜZEL PAYLAŞIMLAR ELİNE SAĞLIK ![]() ![]() ALLAH RIZASI İÇİN NE YAPIYORUZ SORSUNA KARŞIN KENDİİ ACİZ HİSSEDİYORUM ABLAM TABİKİ ELİMİZDEN GELDİĞİ KADAR BİŞEYLER YAPAYA GAYRET EDİYORUZ AMA ASLINDA ELİMİZDENÇOK ŞEY GELEBİLİR GÖRÜNÜŞTE ÇOK ŞEY GİBİ GELEN YAPTIKLARIMIZ ASLINDA HİÇBİŞEY RABBİMİN BİZE SUNDUĞU İMKANARA BAKARSAK ![]() ![]() ![]() Aleyküm Selam kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?Ravza_Nur´isimli üyeden Alıntı Aleyküm Selam kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MİN İ AMİN min güzel abla nşALLAH RABBİMİN o nurlu yollarından geçmeye nail oluruz ![]() ![]() hayırlı sabahlarB (büyüteçle okurum ben ablasen sıkma canını) |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Azze Ve Celleyi Seviyormuyuz?ismail altay´isimli üyeden Alıntı özlemekten yorulmuşum, kapında durdur beni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardeşim yazmış olduğunuz cümleler gerçekten güzel sözler,aşkı güzel ifade ediyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|