![]() |
Aşk Dedigin Sonsuz Olmalı... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşk Dedigin Sonsuz Olmalı...Aşk dediğin sonsuz olmalı Sordum kendime: “Aşk nedir?” diye… Elbette bu soruyu önce kendime sormalıydım ve önce kendim cevaplamalıydım ![]() “Aşk” dedi, “aşk tarif edilemez, tanımlanamaz, aşk şudur yahut aşk budur denilemez ![]() Onun için aşkı anlatmayacağım size, aşkı tanımlamayacağım ![]() ![]() ![]() Aşk dediğin ya ALLAH’tan gelmeli, ya ALLAH için olmalı ya da ALLAH ‘a ulaştırmalı; yoksa yerle bir olmalı ![]() Sevgi ki, hakk‘ın varlıkları yaratmasındaki yegâne gayesi ![]() ![]() Mutlak bir varlık olan ALLAH’tan besleyemediklerinde sevgilerini, o sevgi yok olmaya mahkûm olacaktır ![]() ![]() Aşk nasıl sonsuz olur? Aşkı sonsuza ulaştırabilecek en kısa yol sevgidir ![]() ![]() “ALLAH’ım! Bana senin sevgini, seni sevenin sevgisini, senin sevgine ulaştıracak olan her sevgiyi nasip et ![]() Sevgiyi anlamadan “aşk”ı anlayamayız ![]() Öyleyse sonsuz bir aşka kapılarımızı sonuna kadar açmak istiyorsak, önce sevginin ne demek olduğunu, kimin adına başladığını, kaynağını nereden aldığını ve bizi nereye ulaştırması gerektiğini bilmek zorundayız ![]() Kapılarınızı sevgiye açmak için hazır mısınız? Sevgiye bir çağrıdır her varlık ve her güzellik: “Gel beni sev” der kendi hâlince ![]() ![]() ![]() Sevgi olmaaydı insan yaşayamazdı bu dünyada öleceğini bile bile ![]() ![]() ![]() Bir şey ne olursa olsun, sevmeden ona inanamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi, sevgi, sevgi… Sevgisiz yürek cehennem, sevgisiz hayat zindan oluyor ![]() Büyük ve ünlü liderleri, lider yapan neydi? İnsan, önce sevmeyi öğrenmelidir ![]() Ya siz! Siz neresindesiniz sevginin? Hep başkasının sizi sevmesini bekleyemezsiniz; sevgiyi her zaman “başka”larında arayamazsınız, buna hakkınız da yok ![]() Çünkü sonsuz bir sevgi barınır kalpte ![]() ![]() İnsan bir sevdi mi, ne dünya kalır, ne de içindekiler ![]() Ya da sonsuz bir sevgi var mıdır gerçekten? Varsa kaynağı nereden gelmektedir? Hayat, sevgisiz de hayat olmaz mıydı? Sevgiyi anlatmak için bir değil binlerce dil yetmez, hatta kâinat bile yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() Fuzuli’ye: ''Çekil önümdem Leyla ; ben,''LEYLA'ma gidiyorum'' dedirtecek bir sevgidir ![]() ![]() Fakat şunu iyi bilmeliyiz ki, Fuzuli’ye bunu dedirten önce insanı sevmesiydi ![]() ![]() ![]() Peygamber Efendimiz Hz ![]() “Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız” dedirten şey de kim bilir belki bu derin ve anlamlı ayrıntıda gizliydi ![]() Bizler önce birbirimizi sevmeliyiz, daha sonra asıl sevgiliyi ![]() ![]() ![]() Siz hiç sesiniz çıktığı kadar haykırdınız mı: “Seviyorum! Seviyorum!” diye ![]() Sevmediyseniz, sevemediyseniz diyemezsiniz ![]() Çünkü sevgi demek, coşku demektir, sınır tanımamaktır, gittiği yere kadardır yani ![]() ![]() Sevgiye sınır koyduğunuzda bitmiş, yok olmuş, hiçlik deryasına gömülmüş demektir ![]() Sevgi, sevgi, sevgi, yine sevgi, her zaman, her yerde yine sevgi… Sevmeyen eleştiremez, yorumlayamaz, anlayamaz ve algılayamaz ![]() Çünkü o anlamsızlaşmıştır ![]() Anlam demek, sevgi demektir ![]() “Anlam” mı, dediniz? Peki, anlam ne demek? Öyle ya sevgi anlam demekse, anlam ne anlama geliyor? Anlam demek, ALLAH demektir ![]() Sonuç, sevgi ALLAH demektir ![]() |
![]() |
![]() |
|