Allah'a Cc Güvenmek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Allah'a Cc GüvenmekBire On Vaadi Ve Helal Rızık Rabia-yı Adviye Hazretleri'nin evine misafirler gelmişti misafirlerin karnını doyurmak istedi fakat baktı ki sadece 2 ekmek var ekmek misafire yetmeyecekti![]() ''Misafirlere yetecek kadar ekmeği nasıl temin edebilirim?'' diye düşünürken kapı çaldı gelen 2 kişi karınları aç olduğu için Rabia-yı Adviyye'den yiyecek bir şeyler isteyeceklerdi daha onlar bir şey söylemeden ,kapı aralığından 2 ekmek uzatıldı gelenler ekmeği alıp sevinerek oradan uzaklaştılar![]() evdeki misafirler bu işe bir mana verememişlerdi mevcut 2 ekmek de gitmişti kendilerine yiyecek bir şey kalmamıştı fakat Hz Rabia'ya bir şey söylemeden beklemeye başladılar![]() Aradan bir iki saat geçmemiştiki Hz Rabia'nın kapısı tekrar çalındı![]() kapıyı açtıklarında 2 kişinin kucaklarında bir yağın ekmekle beklediklerini ğördüler ekmek getirenler;--Efendimiz (sav) bu ekmekleri ,Rabia-yı Adviye'ye hediye olarak gönderdi, dediler ![]() Hz Rabia ekmekleri teker teker saydı 18 ekmek vardı ekmeği getirenlere;--2 ekmek eksik, dedi ![]() gelen 2 kişi çok mahcup oldular sakladıkları 2 ekmeğide çıkartıp verdiler![]() fakat Hz Rabia bu 2ekmeği onlarahediye ederek;-- bu 2 ekmek sizin rızkınız idi gerçi siz izinsiz aldığınız için rızkınızı haram yoldan temin etmiş olacaktınız fakat şimdi helalinden yiyeceksiniz,buyurdu![]() olanlara bir mana veremeyen misafirler sordular: --sen ekmek siparişi vermişmiydin? --hayır ![]() --peki niçin 2 tane eksik diye söyledin,eksik olduğunu nereden bildin? Hz Rabia şöyle cevap verdi;--- siz bana yemek için gelmiştiniz karnınız açtı fakat evdeki 2 ekmek size yetmeyecekti bu 2 ekmeği çoğaltmak istedim bu sırada kapıya gelenlere mevcut 2 ekmeği vererek Allahü Teala'dan misafirlere yetecek kadar ekmek vermesini istedim![]() --peki 20 tane ekmek geleceğini nereden bildin? bu cevaba dikkat lütfen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ----Allahü Teala Kur'an-ı Kerim'de , '' bire on vereceğini'' vaat ediyor Ben ona güvendim iki ekmeğe mukabil 20 ekmek vereceğini biliyordum![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALINTI |
|
|
|