![]() |
Dili Kalbe İndirdim, Buyur Yâr .. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dili Kalbe İndirdim, Buyur Yâr ..![]() Dili Kalbe İndirdim Buyur Yâr ![]() ![]() "Bilmiş olun ki kalpler ancak ALLAH'ın zikriyle huzur bulur" ayet-i kerimesini her okuyuş "Hani ya aşkını O'na vermiştin; ispat et gönül zamanı geldi" diye içimizi peşimize takıyor ![]() Zira bu alemde daimi değildik bir süre konar sonra göçerdik ![]() ![]() Belki aniydi hesapsızdı seslenişimiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aşık Paşa'nın; "Gönül masiva kaygısındna temizlenmedikçe tecelligah olmaz" sözü ![]() ![]() Eğer namaz oruç salavat ![]() ![]() Nefsimizin özel bir terbiye ve tedaviye tabi tutacaksadece biz ve O (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "ALLAH 'ı çokça zikreden erkekler ve kadınlar varya ALLAH onlar için bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır ![]() ![]() ![]() Her halükârda O'nun (c ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün ALLAH dostlarının tecrübe ve tespitlerine göre; kalbin temizlenmesi ve nefsin terbiyesi için en etkili ilaç ALLAH,Teala'yı zikretmektir ![]() Lakin zikrullahın ardından tespihi kılıfına sokup özümüze zikre devam ettiremiyorsak sadakatimiz eksik demektir ![]() ![]() El ayasında birleştirmek değil kalpte toplamaksa zikir O'nu (c ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenirken öğretirken hizmette selamda kelamda aş ve iş telaşında her daim O'nunla (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öyleyse harap kalplerimizi mamur edecek reçeteye sarılıp evvela dile vurulan zikir oradan kalbe ve sonra özümüze inip etrafa saçılmalı ki "Lebbeyk Yâr" ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dili Kalbe İndirdim, Buyur Yâr .."Sabır şükür ve tefekkür eşliğinde ![]() Öğrenirken öğretirken hizmette selamda kelamda aş ve iş telaşında her daim O'nunla (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah razı olsun hafize annemiz Her an o şuurda olmabilmek ümidimle |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dili Kalbe İndirdim, Buyur Yâr .."ALLAH 'ı çokça zikreden erkekler ve kadınlar varya ALLAH onlar için bir mağfiret ve büyük bir mükafat hazırlamıştır ![]() ![]() ![]() selamun aleyküm emeğine sağlık hafize annem |
![]() |
![]() |
|