![]() |
Ebedi Sevgiliye Doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ebedi Sevgiliye Doğru Gül'ü Tefsir EdebilmekGülün Tefsiri Ebedi sevgiliye doğru Gül'ü Tefsir Edebilmek Bu yolda gidenler öyle iyi bilir ki Gülün Yolculuğunu ![]() ![]() ![]() Haydi bilmeyenlerle bir yolculuğa çıkalım beraber ![]() ![]() ![]() Önce bu yola talip olmak gerekir, yoksa gülden başka çiçeklerde var, dikensiz,isteyen onlara gidebilir ![]() ![]() ![]() Ama madem yolun gülün yolculuğuna benziyor, talebin onu istiyor, o zaman hazır ol, karşılaşacaklarına ![]() ![]() ![]() Yola başladık ![]() ![]() ![]() Yol dikenli, başladı bile seni incitmeye, canından can kanından kan damlar sızım sızım ![]() ![]() ![]() Yılmak yok devam,bak senden önce giden kardeşlerin var, onlarda gidiyor ayakları kanaya kanaya, yürekleri sızlaya sızlaya ![]() ![]() ![]() Bak ufukta yeşil yapraklar var bunlar senin ailen,dostların sevdiklerin,akrabaların ![]() ![]() ![]() Çok sevdin hepsini değilmi? Varını yoğunu vermek istedin, canını isteseler verirdin, o kadar çok sevdin herkesi, çünkü hamurunda SEVGİ vardı,VEDUD esması ağır basıyordu yaradılışında ![]() ![]() ![]() Elinde değildi ki sevmemek, çok kırdılar gönlünü, analı babalı yetim büyüdün, bilirsin kırık gönlün ne olduğunu ![]() ![]() ![]() Bu yüzden midir ki dayanazmadın bir kırık gönül görsen ![]() ![]() ![]() Sevdin herkesi şartsız sevdin, karşılıksız sevdin,beklentisiz sevdin ![]() ![]() ![]() ![]() Anlamadılar, incittiler seni, boynu bükük ayrıldın onlardan yada, onlar senden ![]() ![]() ![]() Bak yol devam ediyor ,gülün dalı uzun daha ,demek ki bitmedi bu yol daha ![]() ![]() ![]() Yinemi dikenler, ahh kanattı yine ayaklarımı olsun, alıştım acılara varsın kanatsın, yansın yüreğim ![]() ![]() ![]() Ağlarsın kimsenin görmediği yerlerde, ağlarsın doyasıya, yağmur olur söndürür yanan yüreğinin acılarını ![]() ![]() ![]() Yine yeşil yapraklar çıktı, bari bunlara tutunayım, ne olur ihtiyacım var,sevgisiz yaşayamam ben ne olur sizde kırmayın beni,bari siz bana karşılık verin!!!! Dersin ![]() ![]() ![]() ![]() Yokmu!! Bittimi!! Her yerde sevgiye neden bu kadar düşman herkes, neden menfaat olmuş tüm sevgiler, zormu karşılıksız sevmek zormu!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Tutundun sımsıkı bu yapraklara bırakmayacağım artık, aradığım belki bu sevgilerdi dersin ![]() ![]() ![]() Yok yok yine atıldın, itildin,yine vuruldun kalbinden ![]() ![]() ![]() Yarim,Eşim,evladım,komşum dedin, varını yoğunu fedaya hazırdın onlar için, ettinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne mi oldu boş verin ![]() ![]() ![]() ![]() Hadi gönlüm yola devam, gül yolculuğuna madem girdik hadi devam edelim ![]() ![]() ![]() Elbet vardır bu yolun üzerinde olmamızın bir sebebi, Mevlam hiç bir kulunu boş yere bir yerde bulundurmaz vardır bir hikmeti ![]() Merkez efendinin dediği gibi herşey merkezinde ![]() ![]() ![]() ![]() Dikenler yine kanatıyor yüreğini taşlayan taşlayana ![]() ![]() ![]() Artık ümidini kaybetmek üzeresin ![]() ![]() ![]() Öyle bir sevgisiz kaldı ki yüreğin, tam bu dünyada sevgiye yer yok diyecektin ki ![]() ![]() ![]() Oda ne farklı bir şey çıkıyor önüne, bu karşılaştığın yapraklara benzemiyor,bu farklı, sanki içinde bir sır saklıyor gibi ![]() ![]() ![]() Aman ALLAH'ım bu ne güzellik, nereye geldim ben, dersin ![]() ![]() ![]() Nedir bu kat kat kırmızı perdeler neyi anlatıyor sırrı nedir??? ![]() ![]() ![]() Gül bahçelerini hep dışarda arardın, sanki artık yüreğinde gül bahçesini yaşıyorsun ![]() ![]() ![]() Evet sevgi bitmemiş demek, diğer sevgilerden vefa göremeyişinin sebebi bu olsa gerekti ![]() ![]() ![]() Eğer onlarda takılıp kalsaymışsın bu güzelliği göremeyecektin ![]() ![]() ![]() Bu sevgi ALLAH SEVGİSİ ![]() ![]() ![]() ALLAHım tüm dertlerim bitti,artık yüreğim acımıyor sanki güneş benim içimde doğdu ![]() ![]() ![]() İçimdeki karanlıklar bitti, tüm kalp hastalıklarım yandı bitti ![]() Artık Mevlana h ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm resimlerle dolu kainat, Ressam sensin ![]() ![]() ![]() Marifetullah ne büyük bir ilimmiş ALLAH'ım, samanyolu küçücük kaldı senin ilminin yanında ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() Meğer ne de boş şeyler için üzülmüşüm, asıl senden ayrı geçirdiğim saniyelere üzülüyorum artık ![]() ![]() ![]() Seni tanıdıkça Aşık oluyorum sana, hayranlığım kat be kat artıyor ![]() Hayretlerdeyim ![]() ![]() ![]() ![]() Neden! Neden!!!! Resimlerle oyalanmışım bunca zaman ![]() ![]() ![]() Leyla Leyla derken, Mevla'yı neden unutmuşum, halbuki Leyla sadece bir okulmuş, sana gelen yolu tarif eden bir okul ![]() ![]() ![]() Yürek kavruluyor ilahiaşkın ile dönüyorum, dönüyorum, aklım yerinde değil,bu kadar mı güzelmiş senin aşkın, bana verseler tüm kainatı, asla istemem ![]() ![]() ![]() Varsın saraylar, köşkler, huriler, gılmanlar, dünyalıklar, ukbalıklar isteyenlerin olsun BANA SENİ GEREK ALLAH'IM BANA SENİ GEREK ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() Gülün çiçeğinde Muhabbetullah ilmini buldum ALLAH'ım ![]() ![]() ![]() Mevlamın sırrı ki çile çekmeden ele geçmiyor, bedel istiyor, ama aldıklarının karşılığında, öyle bir Hazine veriyor ki, geri istemiyorsun verdiklerini ![]() ![]() ![]() Mevlam geri veriyor aldıklarını, bu sefer sen istemiyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() Seni Seviyorum ALLAH'ım, Seni Seviyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sana Aşkımı İlan Ediyorum ![]() ![]() ![]() Duysun cümle alem,Aşığım aşık ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() Varsın bu kulunda senin aşıklarından yazılsın, Aşk hamalı olsun, bu öyle bir yükkü hürmetle taşınası ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlam ne olur Cemallulah'ından mahrum etme bu acizide ![]() ![]() ![]() Ne arzum ne dileğim kaldı şu fani dünyada ![]() ![]() ![]() Bir dileğim varsa Senin Cemalindir ancak ![]() ![]() ![]() Yüreğimdeki bu yangınını Cemalini seyretmek söndürür ahirette ![]() ![]() ![]() Bana düşen son nefesi beklemektir , aşkla hizmet gerekir tüm kullarına ki, olada bir kulu dua ederde Cemalullahı kazanabilir bu garip aşık ![]() ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() Son nefesim Şeb-i aruz olsun ilahi ![]() ![]() ![]() Herkes gülsün, ağlamak yok, Cenazem Düğünümdür ![]() ![]() ![]() Mezarıma güller dikin, dikin ki Muhabbetullahı herkes okusun, güllerin dallarında, yapraklarında, çiçeğinde ![]() ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() Bir şey unuttum değilmi? Nedenmi kırmızı gül? ![]() ![]() ![]() Kurban olduğumdandır Mevlama, canımı O'na adadığımdandır ![]() ![]() ![]() Herkes bir şey için yaşar şu fani dünyada, varsın bu garip aşıkta O'nun için yaşasın, şehitler gibi canını feda etsin, çokmu O'na bir can feda etmişim, al Mevlam canım senindir ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() ![]() Emanetin Senin'dir ![]() ![]() ![]() Ne zaman ki gönderdin AZRAİL A ![]() '' HAZIRMISIN'' dediğinde '' HAZIRIM ARTIK GİDELİM'' diyeceğim O'na İNŞAALLAH ![]() ![]() ![]() ![]() Dersin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|