![]() |
İnşallah Dese Yakaran, İnşa Eder Yaradan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İnşallah Dese Yakaran, İnşa Eder Yaradanhttp://<font size="4"><font color="r...</font></font> “ ![]() ![]() ![]() Buralarda yaşamak izne tabi” Can çekişiyorum zamanın kıskacında,sancılarım bana unutturuyor kendimi Kayboluyorum ağrılarım içinde,etime bıçak gibi saplanıyor sızılarım ![]() Ne gelecek hayallerim aklımda ne bitmez telaşlarım… Bazen sadece bir baş ağrısı yenik düştüğüm,bazen bir kaç derece fazlalık;ateş… Bu kadar yeter çok önemli planlarımı (!) alt üst etmeye Sonrasını geç ! Kıvranırken,ellerimi sıkıca bağlamışım kendime ![]() Elim uzanmıyor sevdiklerimin ellerine,onların ellerinde tutunamıyor ![]() Kendime anlatıyorum dertlerimi ![]() ![]() Ruhumda el çekmiş bel bağladıklarından ![]() Şimdiden devriliyor gibi “sarsılmaz” fikirleri Boşuna yük etmişim aklıma bu zifirleri Yeni yeni anlıyorum neden bu denli inlediğimi: Baş ucunda beklerken hastalığın,farkettim de bir kaç şeyi: Sahi! Nerdeler hayallerim ? Nereye kaçtılar sicim gibi ? Hele o ! O rutin işlerim ![]() ![]() İtiraf etsin hadi , gitti , gitti işte hepsi ! Umutlarım bile mi ? Ah evet ! Onlar yiteli çok olmuştu zaten ![]() Ve nihayet yalnızım işte ! Şimdi ne altında ezildiğim o bitmez telaşlarım Ne kendisi gelmeden yorulduğum “gelecek hayallerim” yanımda ![]() Sadece ben varım hayatta ![]() Pek de yalnızlık değil aslında,”yalınlaşmak” denir buna ![]() Ve kendime geliyorum yakınlaştıkça aslıma ![]() Benimle olduğunu zannettiklerim… Benden izin almadılar ki hayatıma girerken,izin alarak çıksınlar… İzin alarak sahiplenmedim ki izin vererek bırakayım ![]() Kıtlıktan çıkmış ırgat gibi saldırırken tarlaya Düşünmeliydim,bunların bir sahibi olacaktı aslında ![]() Gelip el koyacaktı tarlasına ![]() ![]() Ve böylece tarladan çıkıp kalakalınca ortada Aslıma dönüp kendime geldim haddimi bildim ![]() Her olayın merkezi sandığım ,başrol oynadığıma kandığımdan beri İşsiz güçsüz bir ırgattan pek de farklı değilmişim meğer ![]() Gözümde büyütüp kendimi işe yarar bildiğim ben O ahmak adamın yaptığını yapmışım yıllarca ![]() Hani gemiye binmiş yüküyle de yol boyunca sırtından indirmemiş ![]() ![]() Benim yaptıklarım da o kadar ahmakçaymış aslında ![]() Dert edindiklerim,yük bildiklerim bırakıversem kendi hallerine gideceklermiş ![]() Sahiplenmeseymiş onları,sadece “emanet bırakıldıklarını” hatırlasaymışım ![]() Bu kadar yükün altında ezilmeyecekmişim ![]() Aciz olan benim, Bir kollayanım olacaktı elbet kendimi dev sanmasaydım ![]() Emanet ağır yük! Değil ki sahiplik… Bu yüzden ezildim işte,bir düzine cahillik Kaldıracağım kadar verildi bana ![]() Daha fazlasına karışarak kendime eziyet eden benim ![]() Bunca şeyi anlayınca,”inşaallah”, Çoktan dilimin en zarif duası oldu bile ![]() Yeniden kabul edilmenin beklentisiyle “inşallah” derken içten içe Ne sunulan tarlalara baktım ne de başka bir şeye ![]() Zaten iyisinden bir tevekkül borçluyum rabbime “inşaallah” dedikten sonra başlayan işe Ruhum uyanıverdi,hani o yıllardır durmadan kıvranan Sen de yeter ki onu an ,çünkü İnşallah derse yakaran inşa eder Yaradan ![]() |
![]() |
![]() |
|