![]() |
Allah’İ Anlıyor Musun? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah’İ Anlıyor Musun?![]() Çoğusu kendime… Kaç zaman oldu Kur’an la buluşmayalı? Kur-an’ı kalbine akıtmayalı? İçine dalıp ta bir türlü çıkamadığın dünya telaşlarından sıyrılıp Allah’a sığınmayalı… Okumak demedim, demedim yüzüne bakmak… Hani içermiş gibi, bağrına basarmış gibi ![]() ![]() Öyleyse (yalnızca) Beni anın, Ben de sizi anayım ve (yalnızca) Bana şükredin ve (sakın) nankörlük etmeyin ![]() En son ne zaman okudun bu ayeti ve ne kadar anlamaya çalıştın? Allah’ı anlamaya çalışarak, varlığını anlamlandırmana engel olan nedir? Allah’ı anmak ve anlamak bazen birbirlerine çok yakın, bazen de çok uzak kavramlar oluveriyor oysa ![]() Namazların koşarcasına, sırtından bir yükü atarcasına hızlı ve ruhsuz ![]() “O size istediğiniz her şeyden verdi ![]() ![]() İstemenin bile ne olduğunu bilmezden evvel, Allah ihtiyacın olan her şeyi verdi sana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Allah sizi, analarınızın karnından, siz hiçbir şey bilmez durumda iken çıkardı ![]() Sen bir hiçtin oysa, seni anılmaya değer kıldı ![]() ![]() “Hiç içtiğiniz suyu düşündünüz mü? Siz mi onu buluttan indirdiniz, yoksa indiren biz miyiz? Eğer dileseydik onu tuzlu ve acı bir su yapardık ![]() ![]() Hesapsız tükettiğin suyun neden acı değil de tatlı olduğunu kaç kez düşündün? Öyle bedavadan gelmeseydi önüne, sen indirmek zorunda olsaydın bulutlardan mesela… İdraksiz içtiğin suyu, için yanarak aramadın hiç, kapı kapı dolaşıp el açmadın, dağ bayır arşınlamadın… Arada bir “Şükür” deyince şükrettim sanıyorsun ![]() “Kullarım sana Beni sorarlarsa, bilsinler ki Ben, onlara çok yakınım ![]() Allah yedi kat göğün üstünde erişilmez bir şeydi senin için ![]() ![]() Cahide Sultan |
![]() |
![]() |
|