![]() |
Allah'ı İspat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah'ı İspat![]() Sadece ölçü, kıvam ve ahenkten ibaret olan İslâm dininin büyüklüğüne bakın ki, hakkı iltizamda bile inadı çirkin buluyor ![]() ![]() ![]() ![]() - İspat et! Diyenlere derim ki: - Neyle ispat edeyim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah kelâmındaki hikmetlerin en büyüklerinden biri "Her şeyin Allah'ın veçhinde helakte" olduğunu bildiren âyet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kâinatta maddî ve manevî tek hâdise ve fiil tanımıyorum ki, Allah'tan haber veren büyük telgraf şebekesine bağlı olmasın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnanmayan için korku: - Ya varsa? ![]() ![]() ![]() İnanan için şüpheye yer olsaydı, felâketli korku: - Ya yoksa? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah'a iki ölçü üzerinden gideriz: Ya ortada, vücut âleminde her unsur, onun bir delilinden başka birşey değildir; yahut o, tek delile ihtiyacı olmayandır ![]() ![]() Dünyanın bir öküz boynuzunda durduğunu zanneden kocakarıyı, tesellisini yerçekimi kanununda bulan ahmaktan daha az ahmak buluyorum ![]() Allahsız adamın fikrine, Allahsız cemiyetin mefkuresine, Allahsız idarenin başarısına ve Allahsız ordunun silâhına inanmıyorum! ![]() ![]() __________________ NFK |
![]() |
![]() |
|