Ebediyyen Cehennem |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebediyyen Cehennemes-Selamu Aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu Bu konuda size bir tartışma konusu açmak istiyorum Allah Kur'an-ı Kerim'de kafirlerin, zalimlerin ebediyyen cehennemde kalacağını Kur'an'ın mübin dili ile bizlere bildirmiştirAncak bazı alimlerimiz ayetlerde geçen ebediyyen ifadesinin tam olarak sınırsız bir sonsuzluğa değil; sınırlı bir sonsuzluğa atıf yaptığını belirtirler Yani insan için şu yaşam algıları çerçevesinde düşünüldüğünde sonsuz ama diğer bir açıdan sınırlı ancak uzunca bir süreEbediyyen kelimesinin kökünü böyle incelemişler ve açıklamışlarYani kafirler, zalimler cehenneme girdikten sonra cennete geçiş yapacaklardırYine bazı alimlerin dediklerine göre eğer bu böyle değilse, Allah'ın rahmeti nerede kaldı Bunları bu görüşe katıldığım için paylaşmadımtam tersi bu görüşe tamamen ters durumdayımAncak sizin de fikirlerinizi almak istiyorumyoksa kim her ne kadar uzunca bir zaman sonra da olsa cenneti kafirlerle paylaşmak isterHem madem kafir de cennete girecek mü'min de öyleyse bizim çabalarımız neredebelki buna cennete sonsuz denilebilecek bir zaman önce girmek mükafaattır diyebilirlerAncak ey cemaati müslimin bu tür sapıklıklardan Allah'a sığınalım inşAllahAllah Yar ve Yardımcımız olsun inşAllahAllah cümlemizden razı olsunes-Selamu Aleykum |
Ebediyyen Cehennem |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ebediyyen CehennemBileti olmayan cennete gidemez! Bilet = İman Kafirdede iman yok nasıl gidecekmiş cennete Şeytanın verdiği bir aldatmadır bu Cehennmeden cıkış imkanı yoktur kimse kelimeleri esnetmeye calışmasın sonu hüsran olur Yanlış bir iltikada doğru gider BEN kafirlerinde cehenneme gitmelerine üzülüyorum çünki bilmiyorlar sonlarının ne olacağını bilmiyorlar Evet Kafirlerin de cehenneme gitmesini istemiyorum hiçbir adem oğlunun yanmasına razı değilim insanları seviyorum kafirde olsalar Cehennem cok fena tasavvur edilemez derecede fena gönül isterki kimse oraya gitmesin Ama gercek ise kafirler cehenmmeme gidecek ve asla cıkmayacaklardır ne fena bişi Keske herkezin imanı olsada cennete gidebilse kafir için cehennemden cıkış ümidi yok!!! Allaha tekrar tekrar şükrediyorum ki Sevdiklerim müslüman kişiler ailem müslüman müslüman olarak ölmek nasip olursa cennette buluşmak dileğiyle |
|