![]() |
Düşündüm Ki Kabirdeyim.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Düşündüm Ki Kabirdeyim..![]() Gecenin bir yarısı yüreğimde tarifsiz bir buhranla uyandım ![]() ![]() Yapmak isteyipte yapamadıklarım,ötelediklerim,hiç gelmeyen yarınlarım,bırakmak isteyip bırakamadıklarım,tutunmak isteyip tutunamadıklarım…Çok şey vardı çoook… Yaşadığım gelgitlerden yorulduğumu,bedenimin bir neşter ucuyla mütamadiyen deşelendiğini hissettim… ![]() Birden “Şu gecenin karanlığı,ya kabrin karanlığı olsaydı” dedi iç sesim, Doğru ya, kabir derin ve karanlık,yalnız ve çok sessiz olacaktı değil mi ? Oysa hayatın keşmekeşi,bitip tükenmeyen telaşları hep sonsuz hayatı unutturuyordu bana ![]() ![]() Taşınmalardan sebebsiz bir mutluluk duyarım hep ![]() İlk günüm,ilk gecem nasıl geçerdi? Çocuklarım gelir miydi aklıma? Ya da eşim… ![]() Hergün saçını tarayıp okula yolladığım kızımın saçını bu kez kim tarardı? Evim, eşyalarım,yatağım, sandığım,ayakkabılarım benden sonra kime kalır,kim sahiplenirdi? Ya pişmanlıklarım… “Ölen her insan pişman olacaktır” buyuruyordu Rasulümüz ![]() “Müminlerde mi ya Rasulallah ?” diye soran ashabına, “Evet,onlar da dudaklarının Allah adıyla ıslanmadığı her an için pişman olacaktır” diye cevap veriyordu ![]() Müslümalığım geldi sonra aklıma ![]() ![]() ![]() ![]() İşler çabuk bitiyormuş demek,bir nefeslikmiş hepsi…Yok yok, ebedi arkadaşımın kıymetini hiç bilememişim ben ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geri dönesim geliyor! İçime sindire sindire namaz kılasım,içermiş gibi kuran okuyasım geliyor ![]() ![]() Geçen gün yüzümde bir sivilceden kalan lekeyi dert etmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koca bir ömrü nasıl heba ettim ![]() “Onlar orada: Rabbimiz! Bizi çıkar, (önce) yaptığımızın yerine iyi işler yapalım! diye feryad ederler ![]() ![]() ![]() Küskünlüklerim,kızgınlıklarım,kıskançlık larım,sahi p olamadıklarıma hayıflanmalarım…Ne kadar boş,ne kadar gereksizmiş… Aldırmam sanırdım ama,“Ne derler” sözünü beynime mıhlamıştım sanki ![]() Biliyorum ardımdan iyi konuşan da olacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tek “O” unutmayacak,ufak tefek yaptığım herşey amel defterimde ![]() ![]() Evim,yurdum,günüm gecem burası artık ![]() ![]() ![]() Saniyelerdir verirsem geri alamam diye tuttuğum nefesi,büyük bir telaşla verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir nefeslik bile zamanım varsa en azından bir SUBHANALLAH diyebilirim ![]() CAHİDE SULTAN |
![]() |
![]() |
|