![]() |
Hesapsız Cennete Girmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hesapsız Cennete Girmek<<< HesaPsiZ CenneTe GirmeK >>> Abdullah Ibni Abbas radiyallahu anhuma’dan rivayet edildigine gore Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu: “(Gecmis) ummetler bana gosterildi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada onume buyuk bir kalabalik cikti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Ibni Abbas diyor ki) Soz buraya gelince Peygamber aleyhisselam kalkip evine gitti ![]() Kimileri, “Bunlar peygamberin sohbetinde bulunanlar olmalidir” derken, kimileri, “Bunlar Islam geldikten sonra dogup, sirki tanimamis olanlardir” dediler ![]() ![]() Onlar bu meseleyi tartisirken Peygamber aleyhisselam cikageldi ![]() – “Ne hakkinda konusuyorsunuz?” diye sordu ![]() – Hesapsiz–azabsiz cennete gireceklerin kim olduklari hakkinda konusuyoruz, dediler ![]() Bunun uzerine Nebi sallallahu aleyhi ve sellem: – “ Onlar buyu yapmayan, yaptirmayan, ugursuzluga inanmayan ve Rablerine guvenenlerdir” buyurdu ![]() Ukkase Ibni Mihsan yerinden firladi ve: – Beni de onlardan kilmasi icin Allah’a dua et (Ya Resulallah)! dedi ![]() Peygamber aleyhisselam da: – “Sen onlardansin!” buyurdu ![]() – Beni de onlardan kilmasi icin dua buyur, dedi ![]() Peygamber aleyhisselam bu defa: – “Firsati degerlendirmekte Ukkase senden once davrandi” buyurdu ![]() (Buhari ,Muslim) |
![]() |
![]() |
|