![]() |
Amsterdam'Dan Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amsterdam'Dan MektupTesettürlü bir bayan görüldüğü zaman insanlar o kişinin temizliğine, nâmusuna inanır; ona karşı bir saygı duyarlardı, değil mi? Bir kaç yıl öncesine kadar, böyle olduğunu zannederdim ![]() ![]() ![]() Hollanda'da öğrenci yıllarımda çok şeylerle karşılaştım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beklediğim gibi de oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra ne olduysa sorular değişti ![]() "-Bizler çok örtülü görüyoruz, ama onlar İslam'a göre yaşamıyorlar, makyaj yapıyorlar, dar giyiniyorlar, erkeklerle çıkıyorlar, o zaman bunlar neden kapanıyor? Hiç örtünmesinler daha iyi değil mi?" İlk duyduğumda bu sualler beni şaşkına çevirdi ![]() "-Şu örtülüler var ya, neler neler yapıyor! ![]() ![]() ![]() Bu sualler beni kalbimden yaralıyor, adetâ bir ok olup yüreğime saplanıyordu ![]() Her ne kadar bu sözleri söyleyenlerin niyetleri belli ise de, "Acaba bizler de yaptıklarımızla bu ve benzeri sözleri hak etmiyor muyuz?" diye içimden geçirdim ![]() Sonra bu gibi olayların sebeplerini düşünmeye başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar için başörtüsü bir süs veya ailenin bir zoru idi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bazı genç kızlar da: "-Biz de beğenilmek, ilgi çekmek istiyoruz!" diyorlar ![]() Halbuki tesettür demek, insanın kendi mahremiyetini koruması değil mi? Bir hanımın güzelliği, sadece kendi beyi için değil mi? O hanım, yabancıların zevk ve heves oyuncağı olamayacak kadar yüce bir şahsiyet değil midir? Eminim ki, gençlerimiz tesettürün gerçek mânâsını doğru bir şekilde bilseler böyle davranmazlardı ![]() ![]() Sizleri Allah'a emanet ederek, sözlerime son veriyorum ![]() |
![]() |
![]() |
|