![]() |
Enfal Süresi 25. Ayet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Enfal Süresi 25. AyetHerkese selamlar… Ben bu baş örtüsü konusunda gerçekten çok hassasım ![]() Hatta hassasiyetimi size şu cümlelerle özetleyebilirim: Sadece inancindan dolayı başını örten bir kızın okuma hakkının elinden alınmasını ve devlet kurumlarında da sadece başı kapalı olduğu için çalışmasına izin verilmemesini içinde bulunduğumuz bu çağdaş dünyada uygulanan en büyük düşünce zulmü olduğuna inanıyorum ![]() Çünkü genç bir kıza uygulanan başka hiç bir uygulamanın bu derece inancını yargılayıcı, kalbini kırıcı, onurunu zedeleyici ve küçük düşürücü olamayacağını düşünüyorum… İnancını gereği gibi yaşayabilme özgürlüğünü elinden alarak, en doğal hakları olan okuyabilme ve çalışabilme haklarının onu toplumdan dışlarmışçasına kısıtlanması ve böylece onun kendi iç dünyasında bir aşağılık kompleksine sürüklenmesine zemin hazırlanmasından daha büyük bir psikolojik işkence sizce ne olabilir? Allah aşkına bunu bana bir açıklayabilir misiniz…?! Bu karara hangi göz, hangi dil, hangi akıl, hangi vicdan evet diyebilir ![]() ![]() ![]() Hem madem Türkiye bir hukuk devletiyse o zaman sadece rejimi değiştirmek için eylemler düzenleyen insanları cezalandırması gerekmez mi? Potansiyel suçlu olabileceği endişesiyle masum insanları da bu katagoriye koymak ve onları işlemedikleri bir suç yüzünden cezalandırmaya kalkışmak bir hukuk devletine ne kadar yakışır ![]() ![]() Allah aşkına artık savunduğumuz ideolojilerin körü körüne kurbanı olmayalım ![]() ![]() ![]() Artık yıllardan beri tartıştığımız bu haksızlık bitsin ![]() ![]() ![]() Enfal Süresi 25 ![]() ![]() ![]() Kuran’ daki bu ayet, cezanın sadece fitne çıkaranlara değil, seyirci kalanlara da isabet edeceğini vurgulamaktadır… Allah hepimizi affetsin… |
![]() |
![]() |
|