![]() |
Nasıl Biri?? Ak,Pak,Hak... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Biri?? Ak,Pak,Hak...AK KADIN; Evi siler süpürür durur ![]() ![]() Bal dök yala, ama işte o kadar ![]() ![]() ![]() ![]() ayaklarınla girme ![]() ![]() evin kirinden, pasından' diye bağırır ![]() 'Başkaları gibi eve temizlikçi kadın almıyorum, gene de yaranamıyorum' diye sızlanır ![]() PAK KADIN; İkide bir banyo yapar, çamaşır yıkar ![]() elbiselerinle oraya oturma ![]() çıkar; Akşama kadar çamaşır, ütü beni yordu, şimdi bir de seninle uğraşamam' der ![]() LAK LAK KADIN; Uyanır uyanmaz hemen başlar mesaiye ![]() demeye gider, oradan alt kata damlar ![]() ![]() Ayaklı gazetedir ![]() ![]() unutur ![]() ![]() Üstüne de mis gibi çayları içtik mi ohhhh!' diye avutur ![]() böyle diyorsun ![]() kalkarsa, ' Bunu da bulamayanlar var, şükret haline' der, yani zeytin yağı gibi üste çıkar ve onu susturur ![]() YAK KADIN; İçi seni yakar, dışı beni ![]() erkeklerin gönlünü yakar ![]() ocaktaki yemeği yakar ![]() ![]() biberi' derler, 'Adamcağızın başını yaktı' diye eleştirilirler ![]() yakar, vitrinlere bakar ![]() gezerken evi bile yakar! BAK KADIN; Evdeki kiri, tozu görmez ama sokaktan kimler gelip geçiyor, komşulara kimler girip çıkıyor, hepsini görür ![]() için hemen koşar ![]() ![]() gittiği zaman kadının giydiği giysilerden, evde ki eşyalara kadar her şeye bakar, yorum yapar ![]() ![]() TAK KADIN; Mücevheri pek sever ![]() kulağına küpeler takar ![]() ![]() öbürünü takar ![]() takmaz ![]() SOKAK KADIN; Gezmeyi çok sever ![]() turistik sosyetik yerlere gider ![]() kaynaşır ![]() ![]() durur ![]() ![]() sokakta yatar ![]() başından atar ![]() ![]() ATAK KADIN; Erkeklerin kadınları ezdiği inancındadır ![]() çatar, 'Bizi köle gibi kullanıyorsunuz' diye suçlar, oysa kendisi kocasının parasını yer, vaktini kadın derneklerinde, toplantılarda, panellerde geçirir, evine hiç bakmaz ![]() hep böylesiniz ![]() hediye almadan barışmaz ![]() BATAK KADIN; Ali´nin külahını Veli´ye, Veli´nin külahını Aliye giydirir ![]() Erkek gibidir veresiye alışveriş eder ![]() ![]() Yakalanacağını anlayınca mekan değiştirir ![]() eder ![]() VAH KADIN; Hem dışarıda hem evde çalışır ![]() çıkarmaya vakit bulamadan mutfağa girer, yemeğe, bulaşığa el atar ![]() yapar, sofrayı kurar, kocasının önüne koyar, akşam da onun gönlünü yapmaya çalışır ![]() ![]() ![]() çamaşır yıkar, her tarafı siler süpürür, çocuğa bakar ama gene de kimseye yaranamaz ![]() sormuyorsun der ![]() eder ![]() ![]() kendin al' dese suç olur ![]() HAK KADIN; Evini Cennetten bir köşe olarak düşünür ve öyle olması için emek verir ![]() güzelliğine ve iç alemine muhabbetini sarf eder ![]() çocuklarına ve evine karşı titizdir ![]() ![]() Bulunduğu ortamı ısıtan bir yapısı vardır ![]() ![]() Herkese karşı güler yüzlü, hoş kelam sahibidir ![]() için, evde huzur ve sevgi dolu bir ortam oluşturur ![]() ve muhabbet söz konusudur ![]() SELAM VE DUA İLE ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|