08-03-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hz. Fatima'Nin (A.S) Cevaplari
Bismillahirrahmanirrahim
1) Adamın birisi hanımını Hz Fatıma'ya (a s ) göndererek "Git Resulullah'ın kızına sor ki, acaba ben sizin Şialarınızdan mıyım? dedi
Kadın Hz Fatıma'ya gelip sorunca, şöyle buyurdu: "Eğer bizim emrettiklerimize amel edip, nehy ettiklerimizden kaçınıyorsa, evet bizim Şialarımızdan (takipçilerimizden) sayılır; yoksa değil "
Kadın dönüp kocasına aynen cevabı aktardı Bu cevabı duyan kocası: "Eyvah!" dedi, kimdir günahtan, hatalardan (tamamen) uzak kalabilen? O halde ben ebedi olarak ateşte kalacağım Kadın tekrar Hz Fatıma'ya dönüp kocasının bu tepkisini iletince, Hz Fatıma bu sefer şu cevabı verdi:
"Kocana söyle ki zannettiği gibi de değildir Bizim (gerçek) Şialarımız cennetin en seçkinlerindendir Ancak bizi sevip de (her) emir ve nehyimize uymayanlar; onlar bizim (gerçek) Şiamız değillerdir; fakat bununla birlikte yine de temizlendikten sonra cennete gireceklerdir Şöyle ki; başlarına gelen sıkıntı ve belalarla günahları temizlenir Bunlarla da temizlenip bitmezse, kıyamet ve mahşer günü arasındaki sıkıntı ve zorluklarla temizlenirler; bununla da bitmezse bu sefer cehennemin üst tabakasında azaplanarak temizlenir ve bilahare Allah bizim muhabbetimiz hürmetine onları cehennemden kurtarır yahut biz onları kendi yanımıza götürürüz "
2) Bir kadın, Hz Fatıma'nın (a s) yanına gelip şöyle dedi: "Benim zayıf bir annem vardır; onun namazıyla ilgili soruları vardır; cevaplarını sizden öğrenmem için beni buraya gönderdi " Hz Fatıma onun bir sorusunu cevaplandırdı O başka bir soru sordu; Hz Fatıma (a s) onu da cevaplandırdı; böylece on soruya kadar sordu ve cevaplarını aldı Bunun üzerine çok soru sorduğu için utanarak şöyle dedi: "Size fazla zahmet vermiş olmayayım, ey Allah'ın Resulü'nün kızı " Hz Fatıma şöyle buyurdu: "Ne kadar sorun varsa, hiç çekinmeden sor Acaba bir adam, ağır bir yükü, bir gün boyunca, bir damın üzerine çıkarmak için bin dinar karşılığında kiralanırsa, bu iş ona zor gelir mi?" O kadın hayır dedi Hz Fatıma şöyle devam etti: "Öyleyse bilmelisin ki ben senin her sorunun cevabını vermek karşılığında, yerle Arş'ın arasını dolduracak inciden daha fazla bir mükafatla karşılaşacağım için, bu iş bana zor gelmemelidir "
|
|
|