![]() |
Kadını Cehenneme Götüren Haller ! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadını Cehenneme Götüren Haller !Hazreti Fatıma Nebiyy-i Efendimizin biricik kızıdır ![]() vefatından önce kendisine müjdelenmiştir ![]() ![]() Cennet’e girmeleri idi ![]() Fatıma validemizin bu arzusu , Resulüllah efendimizden gelmeydi ![]() Cennete girmelerini ister , onları sık , sık ikaz eder ve irşad ederek ateşten korunmalarına gayret gösterirdi ![]() cehennemlik amel işleyen kadınları görünce şefkat ve merhametinden ağlayan Resulüllah’ın göz yaşlarına Fatıma validemizle damadı Hazreti Ali’de şahit olmuştu ![]() Bir gün Fatıma validemizle birlikte Resulüllah’ın huzuruna giren İmam-ı Ali , Nebiyy-i Ekrem efendimizi sürekli göz yaşı döker halde görünce üzülüp sorar : -Ya Resulullah , sizi böyle göz yaşı dökmeye sevk eden hadise nedir ? Ne için böyle coşkun ağlıyorsunuz ? -Ya Ali , Mi’raç gecesinde Rabbim bana Cehennem’in ( küçük ) suretini gösterdi ![]() ![]() ![]() ![]() -Nasıl azap görüyorlardı ya Resulallah ? Efendimiz şöyle anlatır : -Bir kadın gördüm saçlarından asılmış sallanıp duruyordu ![]() -Bir kadın gördüm , dilinden asılmış ağzından da katran dökülüyordu ![]() -Bir kadın gördüm , göğsünden asılmış feryat ediyordu ![]() -Bir kadın gördüm , ayakları göğsüne , elleri başına bağlanmış , çevresinde yılan ve akrepler dolaşıyordu ![]() -Bir kadın gördüm , gövdesi eşek , başı da hınzır başı gibi ![]() -Bir kadın gördüm , köpek şekline çevrilmiş ağzından ateş dökülüyordu ![]() ![]() Daha fazla sabredemeyen Fatıma validemiz de Resülallah ( s ![]() ![]() ![]() -Ya Resulallah , bu kadınların amelleri neydi , hangi hal ve tutumlarından dolayı böyle azap görmekteydiler ? İstikbalde vaki olacak hallerin aynını bir sinema şeridi gibi müşahede eden Resulallah ( s ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya Fatıma , bunların böyle cezaya çarpılmalarına dünyadaki şu amelleri , şu tutum ve hareketleri sebep oluştur , der ve şöyle sıralar : 1 ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Resülallah Efendimiz daha sonra kızına şöyle buyurdu : -Kızım Fatıma , kocasına haksız yere isyan edip , eziyette bulunan kadınlara acıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() EN KÖTÜSÜ NEDİR ? Resulü Ekrem ( s ![]() ![]() ![]() “ Kadınlarınızın azdığı , gençlerinizin isyana daldığı ve sizler cihadı terk ettiğiniz zaman haliniz nice olur ? Ashab : “ Böyle şey olacak mı ?” diye sorunca ( Allah ) Resulü “ Evet , varlığımı kudret elinde tutan ( Allah )’a yemin ederim ki daha kötüsü olacaktır ” buyurdu ![]() Ashab : “ Daha beteri nedir ?” diye sordu ![]() “ Ya Maruf ile emredip , münkerden nehyetmediğiniz zaman haliniz nice olacak ? Ashab iyice şaşırmıştı “ Böyle şeyde mi olacak ?” diye sorduklarında ( ) Resulü “ Evet ” olacak dedikten sonra şunları söyledi : “ Evet , nefsim kudret elinde olan ( Allah )’a yemin ederim ki bunun daha fenası da olacaktır ![]() ![]() Sevgili dostlarım ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kadını Cehenneme Götüren Haller ! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadını Cehenneme Götüren Haller !vah vah kadınlarımızın vay haline cehennemin çogunu kadınlardan dolduracak ve bu kadınların bir kısmı kocalarına karşı itaatsiz olanlardır ![]() ![]() o kadar çok hadis var ki aslında tabi bizim kadınlarımız hangisi dikkate alıyorlar ki bunuda alsınlar ![]() Binlerce erkek var ki sırf kadınlarının dırdırından eve gitmek istemiyorlar şunu al bunu al kocasının durumunu bile bile ![]() ![]() bilmiyorum artık Allah ıslah etsin akıl ,şuur, izan versin ![]() ![]() ![]() vesselam ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|