Kadın İçin En Hayırlı Durum |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadın İçin En Hayırlı DurumHz Ali (ra) Şöyle anlatır:Bir gün Hz Resulüllah (sav) bize Bir kadın için en hayırlı durum hangisidir![]() diye sordu O anda bir cevap veremedim Fatimanın yanına dönünce![]() Ey Muhammed in (sav) Kızı Hz Resülüllah (sav) bize bir mesele sordu![]() nasıl cevap vereceğimiz bilemedik dedim Fatima Ne sordu dedi BenBir kadın için en hayırlı durum hangisidir diye sordu dedim Fatima Bununcevabını bilemediniz mi dedi Ben de Hayır bilemedik dedim O zaman Fatima![]() Bir kadın için en hayırlı durum (bir zaruret hali hariç) onun yabancı bir erkeği görmemesi yabancı bir erkeğin de onu görmemesidir dedi![]() Akşam olunca Hz Resulüllah (sav) ile birlikte oturuyorduk Ben PeygamberEfendimize (sav) Ey ALLAH ın Resulü Siz bize bir mesele sormuştunuz biz debilememiştik Bir kadın için en hayırlı durum onun yabancı bir erkeğigörmemesi yabancı bir erkeğin de onu görmemesidir dedim ![]() Resulüllah Efendimiz (sav)Bunu sana kim söyledi buyurdu Ben de Fatımadedim Peygamber Efendimiz (sav) DOĞRU SÖYLEMİŞ ŞÜPHESİZ FATİMABENDEN BİR PARÇADIR buyurdu (96)Bir kadın için en hayırlı yer evinin içidir Namaz için bile olsa kadının dışarıçıkması daha hayırlı değildir Tedavi eğitim hizmet ve zaruri ihtiyaç durumlarıhariç kadın yuvasının dışında olmamalıdır Kalbini ve edebini düşünenkimseler için bu çok önemlidir ![]() Bir kadın için en kutsal vazife anneliktir en emniyetli yer yuvasıdır en güzel arkadaş ALLAH için yaşayan kocasıdır en hayırlı meşguliyet ibadettir en huzurlu an yavrularının sevincini seyretmektir en güzel süs edeptir ![]() S Muhammed Saki Erol |
|
|
|