Gönül Güzeli |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gönül GüzeliBahar yeşilinde, kar beyazında, Alda sevdim seni gönül güzeli Yâre can sunarken aşk ayazında, Gülde sevdim seni gönül güzeli Dağ başında elvan çiçek gezerken, Şehre inip yürek yürek gezerken, Kovanından âb-ı hayat sızarken, Balda sevdim seni gönül güzeli Söz ırmağı dudağından akardı, Her damladan inci mercan çıkardı, Nefesin gülistan, sesin bahardı, Dilde sevdim seni gönül güzeli Vefâ dağlarında bir alp erendin, Şehri şâd eyleyen Âhi Evren’din, Sevgi bahçesinde yediverendin, Dalda sevdim seni gönül güzeli Yürek saflığında bir Türkmen halı, Hoşgörü nakışlı muhabbet şalı, Mevlâna misali, Yunus edâlı Hâlde sevdim seni gönül güzeli |
Gönül Güzeli |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gönül GüzeliTaştın Yine Deli Gönül Taştın yine deli gönül Sular gibi çağlar mısın? Aktın yine kanlı yaşım Yollarımı bağlar mısın Nidem elim ermez yâre Bulunmaz derdime çâre Oldum ilimden avâre Beni burda eğler misin Yavu kıldım ben yoldaşı Unulmaz bağrımın yaşı Gözlerimin kanlı yaşı Irmak olup çağlar mısın Ben toprak oldum yoluna Sen aşurı gözetirsin Şu karşıma göğüs geren Taş bağırlı dağlar mısın Harami gibi yoluma Arkurı inen karlı dağ Ben yârimden ayrı düştüm Sen yolumu bağlar mısın Karlı dağların başında Salkım salkım olan bulut Saçın çözüp benim gibi Yaşın yaşın ağlar mısın Esridi Yunus'un canı Yoldaşım illerim kanı Yunus düşte gördü seni Sayru mısın sağlar mısın YUNUS EMRE |
Gönül Güzeli |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gönül Güzelicennet_agaci´isimli üyeden Alıntı Taştın Yine Deli Gönül Taştın yine deli gönül Sular gibi çağlar mısın? Aktın yine kanlı yaşım Yollarımı bağlar mısın Nidem elim ermez yâre Bulunmaz derdime çâre Oldum ilimden avâre Beni burda eğler misin Yavu kıldım ben yoldaşı Unulmaz bağrımın yaşı Gözlerimin kanlı yaşı Irmak olup çağlar mısın Ben toprak oldum yoluna Sen aşurı gözetirsin Şu karşıma göğüs geren Taş bağırlı dağlar mısın Harami gibi yoluma Arkurı inen karlı dağ Ben yârimden ayrı düştüm Sen yolumu bağlar mısın Karlı dağların başında Salkım salkım olan bulut Saçın çözüp benim gibi Yaşın yaşın ağlar mısın Esridi Yunus'un canı Yoldaşım illerim kanı Yunus düşte gördü seni Sayru mısın sağlar mısın YUNUS EMRE YÜREĞİNE SAĞLIKÇOK GÜZEL SELAM VE DUA İLE KALIN |
|