Yazı Dilinde Ki Bereketin İlleti! |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yazı Dilinde Ki Bereketin İlleti!İstifade ettim Böyle nadide satırlar Yazabilmeyi çok isterdim Ve onun için hayli imrendim Daimilikten sıyrılarak şimdi Bir anda derinlerde nefeslendim Efkârımın tarumar olmuş ikliminde Sanki bir ahenk meşkini keşfettim Tefekkür vuzuhundan neşet ettim İdrakin içselliğe uzanan seyrine indim Kendin adeta meçhulün nefesindeydim En derken tercih keşmekeşliğini gördüm Ben derken içindeki canavardan ürktüm Sen derken nezaketi hal dilini de öteledim Biz kimliğinden yoksun nefesleri sobeledik İz derken o kutsal iki emanetti göremedik Tiz derken bir nara sandık azapla yaşadık Rahmeti fütursuzluğumuza safahat yaptık Ama siz yazarken sizi okurken çok şaşırdım Sığlığa paye vermeyip vakarı sergiliyordunuz Anlaşılmak için yazmak ancak tesir içinde işti Onu da yalnızca halk eden verirdi kimin eliydi Derken siz sanki bir başka âlem anlatıyordunuz Sanki hava gibi, su gibi, toprak gibi, hali aşk gibi Siz sevda dilini konuşan onunla anlamlaşandınız Siz bir kutsi gaye etrafında tavaf yapan bir erdiniz Siz güllerin efendisinden rahmetin sebebi ümmettiniz Siz arzı cihanın en şerefli addettiği ahseni takvim idiniz Eyvallah diyorum huzur ve sükûnumu sizlerle buluyorum |
|