Kalmadi |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
KalmadiKALMADI Uzadıkça uzadı “zindan”’daki yıllarım Bundan böyle söylenecek, söz kalmadı Çelikten bir çiviyle çakılmak isterdim Başımı yerlere vuracak, yüz kalmadı Dolaştım bu yamaçlarda tam yarım asır Ömür bitti, yol bitti, varacak, düz kalmadı Geleyim mi anacığım, alır mısın beni Bitti tâkatım, dayanacak, diz kalmadı Mevsimler birbiri ardına çekip gitti Şimdi artık hazân oldu, yaz kalmadı Elden ayaktan kesildi, şu nazik bedenim Artık yarınları görecek, göz kalmadı Bir nefhada geçerdim âfâk-u zemini Şimdi adım atacak, hız kalmadı Ne ağızda tat, ne yürekte heyecan Şirâzesi koptu dünyanın, haz kalmadı Ne tanıyan, ne dinleyen, kimse yok artık Bitti serzenişler, sitemler, naz kalmadı Artık incindi gönlüm, kırıldı kalbim Telleri koptu yüreğimin, saz kalmadı Billahi şu dünyada yapayalnız kaldım Sağa baktım, sola baktım, kılavuz kalmadı Yandı tutuştu yüreğim, âhım arşı tuttu Şu yanan yüreğime koyacak, buz kalmadı Ey gönlümün gülü tut elimden ne olur Izdırabım malum, söylenecek, söz kalmadı |
|