![]() |
Yüzüne Hasretlik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüzüne HasretlikYÜZÜNE HASRETLİK Yüzüne hasreti düşüren yağmurlarmıdır? Suların sevabına gül Ey efendim ![]() ![]() ![]() Aydınlığın nazarında bir çocuktun sen ![]() Bulutlar başını okşarken bir öğlen vakti, Tebessümünle karşıladın eser rüzgarı ![]() Soluğunda alevlenen o kızgın çölde, O suyunu yitirmiş kurak izbede, Üstündeki bulutla yol alıyordun ![]() Gölgelerin sevabına gül Ey efendim ![]() ![]() ![]() Gözyaşlarında damla damla süzülen korkularını biliriz ![]() Telaşlarını biliriz cehalet gününde ![]() Yürüyüşündeki o mahsunluğu, içindeki nur'u Ve selamına dur diyecek bir mekkelinin olmadığını biliriz efendim ![]() İkindi vaktidir artık, Ve güneş solmaktadır göğünde ![]() Kanat çırpan ebabiller sevabına gül ey efendim ![]() ![]() ![]() Çocukların saçlarında bir gül kokusu, Yüzlerinde asra inat bir tebessüm ![]() Belliki yine bir yetimin başını okşamışsın, Hasretliğini gideren amcanda böyle yapardı ![]() O Ebu-Talip ki ki oğlum demişti senin için Bahira'ya, Yetimliğini yük edip sırtında,gözlerinden yaş akıtmayasın diye ![]() Dualarında eksiltmediğin o mahsun adam, Ellerini bırakmadığın o vefakar insan, Rabbine kavuştuğunda gözlerinden akan yaşı görseydi, üzülürdü biliriz ![]() sana kanat geren Ebu-Talib'in sevabına gül ey efendim ![]() ![]() ![]() Uzak bakmasın sana Hira, Yürüdüğün adım kadar yakındır biliriz ![]() Kollarında kaç gece uyuttu seni, kaç sabaha uyandırdı metanetiyle ![]() Cehaletin telaşına düştüğün o ıssız gecelerde, Mağaralar soğuktur ![]() ![]() ![]() Semalar örtü gibi örtünce heybetini, Sen sakınılansın bilidk ![]() ![]() ![]() Ve yeryüzünü sana mekan kılan Rabbin adına, Semalar sana dost oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() Gözlerin ıslanmışmıdır? Seni kollayan Hira nur sevabına gül ey efendim ![]() ![]() ![]() Dudağından çıkacak o ilk cümleyi, Sabırsız bir dua ile bekledi ashabın ![]() Yeryüzü seni bekledi biliriz ![]() ![]() ![]() Kus bin saide'nin söylediği sendin, Bin yıllık ateşi söndüren sendin, Ağlayan anneler çocuklarını müjdeleyecek olanda sendin ![]() ![]() ![]() O anneler ki, Dirhem dirhem erirlerdi toprak atılınca Nur yüzlü yavrularının gözyaşlarıyla ıslanmış günahsız bedenlerine ![]() ![]() ![]() Her bakışında çaresizlikten susarmıydın rahmet gözyaşlarıyla ![]() ![]() ![]() Kalbini okşayan Cibril-i emin'in sevabına gül ey efendim ![]() ![]() ![]() Yetimliği yük etmeden sırtına, Nice yetimler büyüdü senin sabrınla ![]() ![]() ![]() Şimdi anneler,annelerimiz, Yine gelirsinde sana annelik ederiz diye Dualarda beklemekteler ya Resulallah ![]() ![]() ![]() Nice gönlü sevdalı biliriz,gözlerini pencereden ayırmadan yolunu gözleyen, Nice çocuklar başını okşayacak O gül kokulu elleri beklemekteler uykularında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gün ağarırken mekke şehrinde, Karartırken gökyüzü ışıklarını, Aydınlığı solmayan gül yüzünün sevabına gül ey efendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|