![]() |
Sevgi Dedim |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sevgi DedimKar tanesinin usulca düşüşünde, Bebeklerin masumca gülüşünde, Bülbülün gül için ötüşünde, Bir haldir sevgi dedim ![]() Kay’sı mecnuna çeviren, Leyla’yı olgunluğa erdiren, Ötesine aşk denilen, Bir özdür sevgi dedim ![]() Annelerin şefkatli ninnisinde, Çiçeklerin bin bir renginde, Her kişinin iç derinliğinde, Bir histir sevgi dedim ![]() Mevlana’ya “yeni şeyler” söyleten, Yunus’a “yaratılanı hoş gör” dedirten, Gönül erlerini her dem kükreten, Bir sözdür sevgi dedim ![]() Dünyayı yaşanır kılacak, Akan kanları durduracak, İnsanlığı cennete ulaştıracak, Bir sırdır sevgi dedim ![]() Putları bir bir kırdırtan, Bozuk düzeni doğrultan, Kalbi katıları kudurtan, Bir duruştur sevgi dedim ![]() Varlığıyla melekleri aştıran, Yokluğuyla insanı aşağılaştıran, Kötülüğü hepten uzaklaştıran, Bir dosttur sevgi dedim ![]() Hiç iken, kendimizi bulduran, Ezelden ebede her yeri dolduran, Yok olup gitmeyi durduran, Bir var oluştur sevgi dedim ![]() Gözlerin arayıp durduğu, Mazlumun asırlardır umduğu, Karanlık yüzlerin korktuğu, Bir ışıktır sevgi dedim ![]() |
![]() |
![]() |
|