![]() |
Şeytana Mektup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytana MektupŞeytana Açık Mektup Ey Şeytan! Sana bu mektubumu, kabirden yazıyorum; Ve kendime ilk defa, bu kadar kızıyorum ![]() Nasıl oldu da beni, kendine inandırdın ? Benim gibi çok zeki, bir insanı kandırdın ! ![]() Bir zamanlar önüme, ne servetler sermiştin; ''Sana ölüm yok'' diye, güvenceler vermiştin ![]() Hani sonsuza kadar, sürecekti saltanat ? Hani bana her zaman, olacaktın kol kanat ? Ey şeytan ! ![]() Sırtımı hep sıvazlar, hep şımartırdın beni ![]() İki duble atınca, hayale daldırırdın, Ahlâki yasakları, ortadan kaldırırdın ![]() Akşamları çalarken, hüzzam faslı derinden, Bana hep gülümserdin, şarap kadehlerinden ![]() Bazen şuh bir kadının, bedenine girerdin; En gözde, en pahalı, parfümleri sürerdin ![]() ![]() ![]() O cömert gerdanına, mücevherler takardın; Sonra bir çift göz olur, ihtirasla bakardın ![]() Gönül antenlerimiz, mesajları alırdı, Bundan sonrası artık, iç güdüye kalırdı ![]() ![]() ![]() Namustan dem vuranı, dosyalarda fişlerdin; İrticâ kompleksini, beyinlere işlerdin ![]() Hep gırgıra alırdık, cehennemde yanmayı; Hoşgörü denizinde, boğardık utanmayı ![]() ![]() ![]() Düşünen bir insanı, görünce irkilirdik; Beyinleri sadece, bir sakatat bilirdik ![]() Ne güzeldi o günler, ne bulursak yiyorduk; Hayvanlar gibi mutlu, yaşayıp gidiyorduk ![]() ![]() ![]() Biliyorum ![]() ![]() Artık beni hiçbir şey, kurtarmaz ![]() ![]() ![]() Biraz sonra gelecek, sorgu için melekler; Yanımda ne bir kuruş, ne bir senet, ne çekler ![]() Kendi derdine düşmüş, mezarlık sakinleri ![]() Baktım ![]() ![]() ![]() Kimisinin totemi, sallanıyor boynunda, Kimisinin dövmesi, kalçasında, koynunda ![]() Buraya gelir gelmez, etrafımı sardılar; Bilir misin ey şeytan ! Hepsi seni sordular ![]() Kimi genç, kimi yaşlı, kimi miskin bir dede; Hepsi de benim gibi, olmuşlar şeytanzede ![]() ![]() ![]() Kimisini kumarla, düşürmüşsün ağına; İncirleri dikmişsin, kırk yıllık ocağına ![]() Kimi, senin yüzünden, aldatmış kocasını, Süslemişsin gözünde, o kayak hocasını ![]() ![]() ![]() Kimisine en sinsi, tuzakları kurmuşsun; Esrarla, eroinle, kokainle vurmuşsun ![]() Kimisinin girmişsin, vesveseyle kanına, O da gidip kastetmiş, karısının canına ![]() ![]() ![]() Kimisini makamla, rütbeyle kandırmışsın; Bir ilâh olduğuna, onu inandırmışsın ![]() Kimi hukuk cambazı, sola kaymış kantarı; Hâlâ beyin sanıyor, başındaki mantarı ![]() ![]() ![]() Kur'ân diye bir kitap, duymuştum yaşıyorken; Ciddiye almamıştım, peşinden koşuyorken ![]() Meğerse o kitapta, adın çok geçiyormuş, ''İnsana hüsran!'' diye, şeytan and içiyormuş ![]() ![]() ![]() Eğer bir fırsat daha, verseydi Allah bana; Hep seni anlatırdım, altı milyar insana ![]() Gerçi bütün insanlar, seni ismen tanıyor, Ama gaflete bak ki; cismini yok sanıyor ![]() ![]() ![]() Ey şeytan ! Vakit geldi, ben artık gitmeliyim, Sana yenik düşmüşüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç korkma ![]() ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|