![]() |
Karun. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Karun.Karun Dünya Karun gibi zengin görmedi, Verdi imanını, maldan vermedi, Cimrilik nerdeyse Karun’la kopar, Malı her şeyidir, malına tapar ![]() Halife Karun’a uşru emretti, Vermedi uşrunu, tufan yok etti ![]() (Zırnık vermem) dedi, yer tuttu onu, Topuktan dizine gelmişti canı ![]() Karun feryat etti, (Bakıp göreyim, Canım alınmazsa, uşru vereyim ![]() Karun’dan gelince, böyle bir cevap, Geçici olarak kesildi azap ![]() Verilecek malın uşrunu seçti, Geçmedi malından, canından geçti ![]() (Bu kadar çok uşru, nasıl vereyim? Gözümün önünde, malı göreyim ![]() Malımın peşinden, ben de geleyim, Bunca mal giderse, ben de öleyim ![]() Gözlerimin nuru, asla veremem, Malım yoksa dünyaları göremem ![]() Mal yüzünden azabı da unuttu, Bu haber gelince yer onu yuttu ![]() Gömüldü iyice beline kadar, Koca dünya ona, gelmişti çok dar ![]() Karun der ki, (Bir kez daha bırakın, Mallarıma şöyle olayım yakın ![]() Artık bu kez hemen uşru vereyim, Böylelikle selamete ereyim ![]() Uşrunu koyacak başka yol buldu, Zannetti bununla, artık kurtuldu ![]() Pişman oldum dedi, yer yine tuttu, Boğazına kadar Karun’u yuttu ![]() Kim ne diyebilir, böyle inada, Karun başlamıştı âh-u feryada ![]() Boğazına kadar tutulmuş durur, Ama can acısından Karun kudurur ![]() Birini öldürdü işi uzattı, Yer yarılıp bütün malları battı ![]() Batıp kıyamete dek devam eder, Kendi de malı da, durmadan gider ![]() Zincire bağlarlar iki elini, Cümle âlem göre onun halini ![]() Zincir gider onun boynuna düşe, Kim varsa başına hep üşüşe ![]() Mahşer halkı der ki, kim bu yaramaz, Dostları yok onu gelip aramaz? Malı sevenlerin halleri budur, Boynunda zinciri yanar kudurur ![]() Hak yoldan böyle kim uzak dura, Boynuna ateşten zincir vurdura ![]() Bu olay cimriye bir ibret ola, Girmemeli haktan başka bir yola ![]() Mail Grubu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|