Kutlu Doğum Şiirleri |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kutlu Doğum ŞiirleriSevgili Peygamberim Peygamberimin doğduğu gün Dünyada bir sevinç doldu Acıyla yanan kalpler Birden ferahla doldu Çocukları severdi Kucağına alırdı Sevgiyle yanardı Sevgili Peygamberim Küçük yaşta kaybetti Anne ve babasını Çocukken öğrendi Hayata tutunmasını ALLAH ALLAH dedi Allah yolunda gitti Kötülüğe sapmadan Doğru bir yoldan gitti İşte böyle günler geçti Hep doğru bir yoldan gitti İnsanlara ALLAH' ı tanıttı Sevgili Peygamberim Cansu Aşık Gülümsüyor (Peygamberim gönül erim) Güller açar gül yüzünde, Hem neşede hem hüzünde, Gecesinde gündüzünde, Allah için gülümsüyor Çağlar öncesi sonrası, Adem peygamber tebası, Halil ibrahim sofrası, Peygambere gülümsüyor Melekler safa girince, Yedi kat gök geçilince, Ümmet ona verilince, Allah için gülümsüyor Ahmet Yazıcıoğlu Muhammed'i Çok Özledim Muhammed’i çok özledim Ciğerlerim pare, pare Şol canımdan çok istedim Yollar, götür beni yâre Günüm gecem selâvattır Ne huzurdur, ne rahattır İstediğim şefâattır Yâr Muhammed, cana çare Irmak olsam, yâre aksam Ravzasına, nasıl baksam Şol gönlümü, bile yaksam Kapanmıyor, canda yare Ümmetinim, şerefim çok Gelmelere dermanım yok Bir hasret ki, saplandı ok Sırat üzre, düştüm nare Derdim elbet, Kabe ve Hac Muhammed’e aşkım ilaç Hasretinden düştüm bîlaç Çöllerdeyim, hem avare Hak aşkına ömür versem Muhammed’i bir kez görsem Eşiğinde bile ölsem, Yalvar, yakar, ben bîçare Aşk var ise, Sen sebebi Habibullah, en son nebi Selindeyim, coştu debi Şefâat kıl, sitemkâre Bayram LEVENTOĞLU Nurlu Peygamberimiz 'İnsanlığın son kurtarıcısı efendimizin doğum günü anısına' Senin için yaratıldı bu kâinat, Selâm verdi; melekler, semâvat, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Dökülüyor dudaklarımızdan salâvat Hep ümmetine rehberlik ettin, Yüce Allah’ın yoluna sevk ettin Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Kalbimizi, ruhumuzu sen serinlettin Cennet ile müjdeledin müminleri Ateş ile korkuttun münkirleri, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Seni arzular hakikat erleri Mübarek dilinden okudun Yüce Kur’ân’ı, Aydınlattın; ufukları, bütün cihanı, Şefâat eyle ümmetine ey Resûl! Senin yoluna verelim bu canı (Nisan 1991-Erzurum) Zekayi Şahin ALINTIDIR |
Kutlu Doğum Şiirleri |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kutlu Doğum ŞiirleriKutlu Doğum Haftası Nur oldu; nurdan oldu; Kutlu doğum haftası… Ol fahri cihan oldu,… Müminlere sefası, Kutlu, Doğum haftası… Kalplere dolan nurun, Etrafında oturun, Allaha zikre durun, Gayri yoktur dahası, Kutlu, doğum haftası… Âlemlerin sahibi, Ol Muhammet Habipi, Yeniden doğmuş gibi, İnsanlığın en hası, Kutlu, doğum haftası… İnananlar saf tutun, O nur olsun tek sütün, Vahdet ile bir bütün Muhammed Mustafa sı Kutlu, doğum haftası… Yeri, göğü yaratan, Doğ ,diyince doğar tan Âlemlere renk katan, Şahlara kul yaftası, Kutlu, doğum haftası… Müminlere şen ola, Gülleri Gülşen ola, Gönüllere pusula, Yüreklerin taftası, Kutlu, doğum haftası… |
|