Muharrem Ayi’Na Girdiğim Zaman |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muharrem Ayi’Na Girdiğim ZamanMUHARREM AYI’NA GİRDİĞİM ZAMAN Kerbela çölünü, kapladı duman Bu zulmü yapanda olur mu? İman İçimi bir hüzün kaplıyor aman Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela çölünde esiyor rüzğar Fırat Nehri’ ninde soğuk suyu var Her zaman içimi sıkıntı kaplar Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela denince durmaz göz yaşım Bir ağrı geliyor, çatlıyor başım Üzüntüden ölüyorum kardeşim Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela da görüyorum atları Zeynep elin kesmiş, zincir katları Yediğimden almıyorum tatları Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela görünür bana her, Kan’da Hüseyin adını duyduğum anda Orada olmayı istiyor, can’da Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela’ nın matemini tutmaya Onlar gibi o kumlara yatmaya Kalbim başlar heyecanla atmaya Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela da kefen olan hasırı Hep kendimde arıyorum kusuru Duyduğum sözlerin, olur tesiri Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela’ nın çok mu olur? Ayazı Önceden mi yazılmıştır? Bu yazı Kendime de haram ettim, beyazı Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela da gece olur karanlık Dalgınlığa gelse bile, bir anlık Yapmıyorum kimse ile yarenlik Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela’ da yanan çadırlar gördüm Anlamak içinde, Zeynep’e sordum Ne olur sormayın artıyor derdim Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela da yollar geçit vermiyor Zulüm yapan muradına ermiyor Acaba gözyaşım niye durmuyor? Muharrem Ayı’na girdiğim zaman Kerbela’ nın destanını yazanlar Hüseyin’in mezarını kazanlar Derdimizi ancak, Ağamız anlar Muharrem Ayı’na girdiğim zaman |
|