Kerbela Anlaşılmaz, Belaya Ağlamadan |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerbela Anlaşılmaz, Belaya AğlamadanKERBELA ANLAŞILMAZ, BELAYA AĞLAMADAN Kendime ağlıyorum, Kerbela dendiğinde Matemler meclisinde, bazense bir düğünde Gözlerim durmaz benim, bir zincir gördüğümde Kendime ağlıyorum Muharrem girdiğinde Kendime ağlıyorum Zeynep adı duyunca Sayıları sayarken, yetmiş iki deyince Farkında olmayanlar hele beyaz giyince Üzüntüm artar benim Matem Ay’ı boyunca Kendime ağlıyorum, susuz biri görünce Parçalanır yüreğim, yere hasır serince Hemen aklıma gelir yaralanmış görünce İçim karalar bağlar Muharrem’e girince Kendime ağlıyorum, Ali Ekber duyunca Peygambere çok benzer, birde onun huyunca O kadar benzerdi ki, boyu bile boyunca Kendimi hiç tutamam, bunları okuyunca Kendime ağlıyorum, Abbas adı gelince Susuz olan birisi, birine su verince Kolu kopmuş, haberi, bir yerlerde görünce Abbas gelir aklıma, benim her şeyden önce Kendime ağlıyorum, Kasım’ın nazarında Ben olsam ne yapardım, öyle can pazarında Gözyaşımı dökerek, ben şiir yazarımda Kan dökemedim diye kendime kızarımda Kendime ağlıyorum, Ali Asger yaşında Çocukta bir kan görsem, boğazında, başında Nerde olsa fark etmez, kundağında, döşünde Gözü ağlar bulurum, ta sabahın beşinde Kendime ağlıyorum, Rukeyye oldu esir Acaba ne buldular, onlara nasıl kusur Ne olur bağlamayın, zincir elini kesir Veledi zinalara, sözler etmez ki tesir Kendime ağlıyorum, Sekineyle birlikte Benzeri görülmemiş, bu olay zaten ilkte Günler iyi geçer mi? Düşmana esirlikte Bunların üstüne yok, zulüm ve diktelikte Kendime ağlıyorum, kafamı kaldırmadan Öyle ağlıyorum ki, kimseye aldırmadan Onları anlayamam, ağlasam hiç durmadan Kerbela anlaşılmaz, Kerbela’ ya varmadan Kendime ağlıyorum, Zülcenaha bir bakın Zülcenah, Hüseyin’ e baktım ki benden yakın Gıpta olabilir ya, kıskandı sanman sakın Gözyaşı döküyorum, bende olayım yakın Kendime ağlıyorum, gözyaşıma bakınca Ben de olmak isterim, bir o kadar yakınca Ağlamak istiyorum, sizce yoksa sakınca Kendime ağlıyorum, Kerbela’ ya bakınca Kendime ağlıyorum, Hüseyin’ e ağlarken Ali Ekber meydanda, Hüseyin’de ağlarken Baba gitme diyerek, çocuklarda ağlarken Ben durabilir miyim? Zeynep Şam’da ağlarken (Siz nasıl durursunuz? Zehra Betül ağlarken) |
|