![]() |
Naat'ı Resulullah |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Naat'ı ResulullahNAAT'I RESULULLAH İrâde-i ezelde nûr-u Sübhân Efendim, Bezm-i elest deminde şems-i cinân Efendim ![]() Şerefine seyreder ebede doğru zaman, Mânâ-yı Kur’an ile arza sultan Efendim ![]() Hizmetine âmâde yeryüzü ve âsuman, Sırr-ı hilkat mâdeni dürr-ü mercân Efendim ![]() Aşkınla dönmektedir gökyüzünde küreler, Kitabı-ı kâinâtı şerhe lisân Efendim ![]() Gelmedi yeryüzüne bir eşin, gelmez daha, İnsanlık âlemine lûtfu ihsân Efendim ![]() En karanlık çağını yaşarken doğu, batı, Tevhit gülistânında bâd-ı imân Efendim ![]() Yanık gönüllere su, mahzun ruhlara şifa, İdrâklere sığmayan kutbu irfân Efendim ![]() Melekler imrenirdi tertemiz ahlakına, Muhâtab-ı ilâh’i hıfz-ı Furkân Efendim ![]() Sensin sebep halkına on sekiz bin âlemin, Adın dillerde her an vird-i zebân Efendim ![]() Sen'de tecelli etti 'Levlâke levlâk' sırrı, Aşkınla döner ecram devr-i devrân Efendim ![]() Beşeriyet ufkunu münevver etti nûrun, Âyine-i mehâsin, câna cânân Efendim ![]() İnsanlık alemine ışık tutan sözlerin, Kıyamete dek süren hükm-ü fermân Efendim Vahyi İlâhi ile yön verdin insanlığa, Hayatının her anı aynen Kur’ân Efendim ![]() Hhürriyetin güneşi, âdâletin zirvesi, Ey özü bir, sözü bir, örnek insan Efendim ![]() Bir altın çağ yaşattın bütün çağlara bedel, Yetim kaldık edince tayy-i mekân Efendim ![]() Gönül ne cânân ister, ne gözünde dünya var, Canım, tenim uğruna olsun kurbân Efendim ![]() Yokluğundandır bunca çektiğimiz ızdırap, Âlem-i mânevinden eyle dermân Efendim ![]() Firkâtinle her seher akar gözlerimden yaş, Mülk-ü beden harâbe, gönül virân Efendim ![]() Umudumdur mahşerde şefaâtin ola yâr, Reddetmez Habibini elbet Mennân, Efendim ![]() Kerem eyle lûtfunla ben garibe kıl nazar, Ol nazarın hürmeti olam şâd-mân Efendim ![]() Mümkün olsa da görsem bir kere gül yüzünü, Firkât işledi cân’a ey Âli-şân Efendim ![]() Sunup havz-u kevserden kefil ol cennetlere, Sevgili ümmetini eyle şâdân Efendim ![]() Bende-i hakirine lûtfeyle şefaâtin, Sensin mahşer gününde şefaâtkân Efendim ![]() İbrahim Sağır |
![]() |
![]() |
|