![]() |
Binbir Esmâ Bir Elif |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Binbir Esmâ Bir ElifTıpkı Hasan Dağındaki Ağ Çeşme gibi yaz-kış, gece-gündüz ve kimler içer acaba demeden akan gönül güzelliklerini hasbî hizmete sunuyor ![]() ![]() Bebek yüzü kadar saf, pâk ve berrâk Allah (cc) Rızasıyla ![]() ![]() Bebek kokusu kadar ayrıcalıklı ve hoş Muhammedî Muhabbetle… Bebek teslimiyeti ve tevekkülü kadar müstesnâ Erenler Erdemince ![]() ![]() Ledün İlminin özellik ve güzelliklerini lâzım ve lâyık bir letâfet içinde ve geldiği gibi ![]() ![]() Kendi kulluk kimlik ve kişiliğinin “BEN” liğinin âfâkından, Muhammedî Mahviyyet “BİZ” liği enfüsünde, Muhteşem bir “İLE” lik ve “BİLE” lik Destanı sunuyor… Bu engin Muhammedî oluş şuûrunu, nûrunu ve sürûrunu, Onurla kutlar Hasbî ve Habibî Hizmetlerinin devamını dilerim ![]() ![]() Dünyasında, dininde ve âhiretinde hak ve hayır bulmasına duâ ederiz ![]() ![]() Gönlün ve ömrün Nûr-u Mîm dolsun su gibi azîz ol, Azîz kardeşim! ![]() ![]() İlk “Şey” olan ilk “Nokta” nın, hareketi ve harekesi her yüreğe rahmet damlaları olarak ebediyen yağsın! ![]() ![]() Hak Erenlerin ruhu şâd olsun! ![]() ![]() Rahmetenli’l- âlemin Efendimiz’ e Salât ve es Selâm olsun! ![]() ![]() Rabbü’l- âlemin Allah’ımıza Hamd olsun! ![]() ![]() Allah’tan razı ol ve Allah (cc) senden razı olsun! ![]() ![]() Ezel – Ebed ELİF! BilinsiN Ezel - Ebed ELİF :1-15 ELİF= ALLAH(CC) MİM= MUHAMMED(SAV) KAF= KUR'ÂN-I KERİM NUN= Biz (Nahnü) DAD = Dost DAL = Düşman LÂMELİF= Mâsivâ Elif olursa bana ırak Göz yaşım akar iki ırmak Gönül dünya fâni, bırak Maksadım bâki Elif’e varmak ![]() Elif dost bilse eneyi Ene istesin artık neyi Kaziyye makuse olsa Ene yok, var mı bir şeyi ![]() Bu dert bana derman imiş Kur’ân Dosttan ferman imiş Allah için bakana Cümle âlem bürhan imiş ![]() Mü'minin mi’racı namaz Şeriat keserse kanamaz ALLAH'ın dostu olanlar O’NUN kulunu kınamaz ![]() Kur’ân’da Elif Lâm Mim'im var Elif yazan kalemim var Elif bana dost olsaydı O’ndan baska kimim var? Dost yanar için için Kimseler bilemez niçin Mânâsı olur mu “Hiç” in Yanış DOST ELİF için ![]() Elif olmasaydı Mim olur muydu hiç Mim olmasaydı Her şey olurdu hiç ![]() Mim hürmetine yâ Elif Su kulun âciz ve zaif Kendine dost eyle Mahrum etme yâ Elif ![]() Bin bir isimli ELİF Habibi Mim uğruna Âlemi eyledi te’lif Ne olur şu kuluna Mim aşkına yâ Elif Dost ol ey Müellif ![]() Garibin gözyaşını silmeli Elif dost ise gülmeli Garibe yaptığın ihsanı Kendine yapılmış bilmeli ![]() Elif dost ise bize Hayatta hoş, mematta Elif’ten mahrum ise Mânâ kalmaz hayatta ![]() Elif bin, Elif bir Elif’in ismi bin bir Elif bize dost ise Elem ve sevinç bir ![]() Elif aradım göz kapalı Bulmadıkça öz kapalı O’NU buluncaya kadar Kullarına söz kapalı ![]() Dost Elif ise yeter Ne gam, ne keder Dost O değilse eğer Sevgi elemden beter ![]() Mim aşkına yâ Elif Su âcizi eyle ârif Âciz kulun ne kesif Elif ise ne Latif ![]() Mâsivâ : Ondan gayrısı ![]() ![]() Bâki : Ebedî, dâimî ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ene : Ben ![]() ![]() Enâniyet : (Enâniyyet) Benlik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaziye : Man: Hüküm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Makuse : Ma’kuse ![]() ![]() ![]() Ferman : f ![]() ![]() ![]() Bürhan : Delil, hüccet, isbat vasıtası ![]() ![]() ![]() Mi’rac : Yükselecek yer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Âciz : Beceriksiz ![]() ![]() ![]() ![]() Zaif : (Za'f ![]() ![]() ![]() ![]() Mahrum : Maddi veya manevi nimetlerden uzak kalmak ![]() ![]() ![]() ![]() Te’lif : Eser yazmak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Müellif : (Ülfet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Memat : Ölüm ![]() ![]() Ârif : (İrfan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kesif : Koyu ![]() ![]() ![]() Latif : Mülâyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|