Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
onadır, sükr, şükür

Es Sükr (Şükür O'nadır)

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Es Sükr (Şükür O'nadır)

Şükür edilmeye layık olan Rahmana Hamd olsun

Allahtır şükredilmeye layık olan

Bir sebep bulup şükür demek Allahın Es ŞÜKR ismini zikretmektir

Şükür ya RAB demek zikir çekmektir

Şükür ismini zikretmektir

Misal:

Sofraya oturdum daha yemeden Ağzım ve midem olduğu için şükür

Yedim yemek borum olduğu için şükür

Baktım nimetlere ne güzel gönlüm doydu şükür

Bir zeytini ağzıma attım tadı hissettirdiği için hissedecek dil ve bu hissi yorumlayacak

Beyin verdiği için şükür

Ne kulları var organı eksik; halim için Allaha sonsuz şükür

Kiminin gözü yok, kiminin eli ,kimini kulağı

Allah bana lütfetmiş Rab çok LATİF

Kafamdaki kılı dahi eksiketmemiş

Sonsuz şükür

Yemek yedim sofra adabıdır sofradan şükür ile Hamd ile kaltım

Kalkacak el ayak verdiği için de şükür

Misal :

Bir akvaryuma baktım balıklar gımıldanıyor içinde gönlüm hoş oldu görebildiğime şükür

Kuşara baktım çik çik diyorlar duyabildiğime şükür

Bilipte saydıklarıma şükür daha sayamadığım sonsuz nimetlerine şükür

Saymakla bitiremem özet olsun

Sizlerde doldurun kardeşlerim

Merak ettim sizler nelere şükredersiniz?

Alıntı Yaparak Cevapla

Es Sükr (Şükür O'nadır)

Eski 08-03-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Es Sükr (Şükür O'nadır)

Şükürü doğru anlamak
Şükür, teşekkür verileni verenin yolunda kullanmaktır Şükür hayatı o hayatın sahibinin yolunda kullanmaktır Şükür dünyayı, hayatı, canı, malı, zamanı, imkânları, fırsatları onu verenin yolunda harcamaktır Şükür nimet cinsinden olur Allah bize hangi nimeti vermişse o nimet cinsinden infakta bulunarak şükredilir Hayatı onu bize veren Allah’ın istediği biçimde yaşamak, geceyi ve gündüzü onu bize lütfeden Allah yolunda kullanmak, aklı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak, zamanı onu verenin razı olduğu yerde kullanmak Allah’ın rızasını tahsilde harcamak şükürdür Hayatı o hayatın sahibine sormadan yaşamak, zamanı kendi bildiğimiz biçimde doldurmak, malı o malın sahibinin razı olmadığı yerlerden kazanıp onun razı olmayacağı yerlerde harcamak, elimizi, ayağımızı, gözümüzü kulağımızı onları bize verenin yolunda kullanmamak, varlığımızı onu bize vermeyenler yolunda harcamak, geceyi ve gündüzü onu bize verenin razı olmadığı şeyler yolunda itlaf etmek nankörlüktür Allah korusun İşte Rabbimiz buyurur ki insanların pek çoğu bunun farkında değillerdir, pek çoğu şükretmemektedir
Allah razı olsun hanımefendi kardeşim
Selametle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com