![]() |
Es Sükr (Şükür O'nadır) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Es Sükr (Şükür O'nadır)Şükür edilmeye layık olan Rahmana ![]() ![]() ![]() Allahtır şükredilmeye layık olan ![]() ![]() Bir sebep bulup şükür demek Allahın Es ŞÜKR ismini zikretmektir ![]() Şükür ya RAB demek zikir çekmektir ![]() Şükür ismini zikretmektir ![]() Misal: Sofraya oturdum daha yemeden Ağzım ve midem olduğu için şükür Yedim yemek borum olduğu için şükür Baktım nimetlere ne güzel gönlüm doydu şükür Bir zeytini ağzıma attım tadı hissettirdiği için hissedecek dil ve bu hissi yorumlayacak Beyin verdiği için şükür Ne kulları var organı eksik; halim için Allaha sonsuz şükür Kiminin gözü yok, kiminin eli ,kimini kulağı Allah bana lütfetmiş Rab çok LATİF Kafamdaki kılı dahi eksiketmemiş Sonsuz şükür Yemek yedim sofra adabıdır sofradan şükür ile Hamd ile kaltım Kalkacak el ayak verdiği için de şükür Misal : Bir akvaryuma baktım balıklar gımıldanıyor içinde gönlüm hoş oldu görebildiğime şükür ![]() Kuşara baktım çik çik diyorlar duyabildiğime şükür ![]() Bilipte saydıklarıma şükür daha sayamadığım sonsuz nimetlerine şükür Saymakla bitiremem özet olsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sizlerde doldurun kardeşlerim Merak ettim sizler nelere şükredersiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
Es Sükr (Şükür O'nadır) |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Es Sükr (Şükür O'nadır)Şükürü doğru anlamak Şükür, teşekkür verileni verenin yolunda kullanmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allah razı olsun hanımefendi kardeşim Selametle kalın |
![]() |
![]() |
|