![]() |
Mantar Ketçapi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantar KetçapiGEREKLİ MADDELER:2 kg mantar,125 gr tuz (%6-7 tuz),800ml sirke, bir çay kaşığı tane karabiber, 1 çay kaşığı yeni bahar, yarım çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı toz karanfil, yarımçay kaşığı toz tarçın YAPIMI: mantarlar iyice yıkanır istenmeyen özelliklerdekiler ayrılır ve süzülür mantarlar doğranır tuz katılır 12 saat kadar böylece bekletilir daha sonra sirke ve baharat eklenir kapalı bir kapta yarım saat kadar kaynatılır ve süzgeçten geçirilir tekrar ısıtılır yıkanmış ve kaynatılmış şişelere sıcak olarak doldurulur yine iyice kaynatılmış kapaklarla kapatılır serin ve loş bir yerde bekletilirse uzunca bir süre saklanabilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|