![]() |
Havuçlu Elma Turtasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havuçlu Elma TurtasiMalzemeler 200 gr Havuç 600 gr Ekşi Elma 3 Çorba Kaşığı Limon Suyu 4 Yumurta 2 Kahve Fincanı Margarin 6 Çorba Kaşığı Tozşeker 100 gr Mısır Unu 5 Kahve Fincanı Kıyılmış Badem 1/2 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu AYRICA Kalıbı Yağlamak İçin Yağ 50 gr Kayısı Reçeli Pudra Şekeri Yemeğin Tarifi Havuçları temizleyip rendenin ince tarafı ile rendeleyin ![]() ![]() ![]() Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yuvarlak bir kalıbı yağlayıp hamuru içine boşaltın ![]() ![]() ![]() ![]() Reçeli ısıtıp fırından çıkardığınız turtanın üzerine sürün ![]() ![]() Öneri: Elmalı pasta ve turtalarınızın tümünün servis yapmadan önce mutlaka soğumuş olmalarına dikkat edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|