![]() |
Seftalili Pasttttaaaaa...... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Seftalili Pasttttaaaaa......Şeftalili Pasta Malzemeler: 4 yumurta (akı ve sarısı ayrılmış) 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çimdik tuz 2 poşet kremşanti 2 su bardağı soğuk süt 3-4 adet şeftali pandispanyayı ıslatmak için tercihen şeftali marmelatlı veya reçelli su (2/3 su bardağı kadar) Süslemek için file badem veya bisküvi kırıntısı Yapılışı: Öncelikle krem şantiyi soğuk süt ile katılaşa kadar çırpıp dolapta hazır bekletin ![]() Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın ![]() ![]() Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın ![]() Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin ![]() Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın ![]() ![]() Önceden çırptığınız yumurta aklarının içine sarılarını ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın ![]() Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın ![]() ![]() ![]() Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın ![]() Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün ![]() 350F (175C) dereceli fırında kabarıp üstü pembeleşene kadar pişirin ![]() Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın ![]() ![]() Soğuyunca tırtıllı bıçakla keki ortadan ikiye kesin ![]() ![]() Kremşantinin yarıya yakınını sürüp doğranmış şeftalileri kata yerleştirin ![]() İkinci parçayı üstüne koyup kalan kremşanti ile pastayı kaplayın ![]() İsterseniz bir miktarını ayırıp sıkma torbası ile pastanızı süsleyin ![]() Ayrıca file badem, ceviz, bisküvi kırıntıları ile kenarlarını kaplayarak da süsleyebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|